Artikel top billede

Onlive er løbet tør for penge

Onlive havde store ambitioner om at streame spil og anden software over nettet, men kunderne blev væk.

Der har været meget store forventninger til cloud-pioneren Onlive, der vil gøre det muligt at spille selv de mest hardware-krævende spil på netbooks, mobiltelefoner og tv-bokse. Spillene kører på servere hos Onlive og streames over nettet. Systemet er ligefrem blevet beskrevet som en "konsoldræber".

Men nu er firmaet løbet tør for penge, og der er tvivl om, hvorvidt det kan overleve. Onlive-tjenesten blev lanceret i juni 2010 i USA og i september 2011 i Storbritannien, hvor man kan vælge mellem omkring 300 forskellige spil.  

Det ser dog ud til, at brugerne er blevet væk. På gode dage har der kun været omkring 1.800 spillere, skriver Engadget.

Onlive har også demonstreret, at man kan streame Windows 7 programmer til en almindelig tabletcomputer. Man kan enten betjene programmet direkte fra tabletten eller nøjes med et tilskuerprogram, hvor man kan følge med i afviklingen af programmet på en pc.

Men det har givet problemer med Microsoft, som mener, at Onlive tilbyder tjenesten uden de nødvendige licenser. Denne strid skulle dog være bilagt nu.

De første meldinger gik på, at Onlive er gået konkurs og har afskediget alle sine medarbejdere. Nu hedder det, at en anden virksomhed skal overtage tjenesten og køre den videre. Men Onlive vil ikke afsløre, hvem den mystiske redningsmand er.

En del af medarbejderstaben skal angiveligt fortsætte i det nye firma. Det ser ud til, at det er dyre server-kontrakter, der har taget livet af Onlive. Selskabet havde lejet servere for at kunne håndtere langt flere brugere end det tal, der rent faktisk har tilmeldt sig tjenesten - og det har kostet så mange penge, at kassen nu er tom.

Både Intel og HTC har investeret stort i selskabet. Hemmeligheden i Onlive's system ligger i den komprimerings-teknologi, der anvendes til at reducere billedstørrelsen, inden videosignalet overføres over nettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere