Artikel top billede

Onlive er løbet tør for penge

Onlive havde store ambitioner om at streame spil og anden software over nettet, men kunderne blev væk.

Der har været meget store forventninger til cloud-pioneren Onlive, der vil gøre det muligt at spille selv de mest hardware-krævende spil på netbooks, mobiltelefoner og tv-bokse. Spillene kører på servere hos Onlive og streames over nettet. Systemet er ligefrem blevet beskrevet som en "konsoldræber".

Men nu er firmaet løbet tør for penge, og der er tvivl om, hvorvidt det kan overleve. Onlive-tjenesten blev lanceret i juni 2010 i USA og i september 2011 i Storbritannien, hvor man kan vælge mellem omkring 300 forskellige spil.  

Det ser dog ud til, at brugerne er blevet væk. På gode dage har der kun været omkring 1.800 spillere, skriver Engadget.

Onlive har også demonstreret, at man kan streame Windows 7 programmer til en almindelig tabletcomputer. Man kan enten betjene programmet direkte fra tabletten eller nøjes med et tilskuerprogram, hvor man kan følge med i afviklingen af programmet på en pc.

Men det har givet problemer med Microsoft, som mener, at Onlive tilbyder tjenesten uden de nødvendige licenser. Denne strid skulle dog være bilagt nu.

De første meldinger gik på, at Onlive er gået konkurs og har afskediget alle sine medarbejdere. Nu hedder det, at en anden virksomhed skal overtage tjenesten og køre den videre. Men Onlive vil ikke afsløre, hvem den mystiske redningsmand er.

En del af medarbejderstaben skal angiveligt fortsætte i det nye firma. Det ser ud til, at det er dyre server-kontrakter, der har taget livet af Onlive. Selskabet havde lejet servere for at kunne håndtere langt flere brugere end det tal, der rent faktisk har tilmeldt sig tjenesten - og det har kostet så mange penge, at kassen nu er tom.

Både Intel og HTC har investeret stort i selskabet. Hemmeligheden i Onlive's system ligger i den komprimerings-teknologi, der anvendes til at reducere billedstørrelsen, inden videosignalet overføres over nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere