Artikel top billede

Wikileaks-stifter vil måske rejse til Sverige

Julian Assange vil muligvis acceptere en udlevering til Sverige, hvis landet vil garantere, at han ikke bliver sendt videre til USA.

Søndag kl. 15.21 trådte Wikileaks-stifteren Julian Assange frem på balkonen på 1. sal i Ecuadors ambassade i London, hvor han har opholdt sig i to måneder. Assange har fået politisk asyl i Ecuador, men Storbritannien vil ikke tillade, at han rejser ud af landet. Politiet står klar til at anholde ham, hvis han forlader ambassaden.

Det blev kun en kort tale på 11 minutter søndag, hvor Assange takkede de tilhængere, der er samlet foran ambassaden. Hele talen kan læses hos Wikileaks. Her hævder han tilsyneladende, at politiet allerede har forsøgt at storme bygningen.

Samtidig opfordrer han den amerikanske præsident til at stoppe det, som han kalder "heksejagten" mod Wikileaks.

Assange kræver også, at Bradley Manning - manden, der mistænkes for at have udleveret den store dokument-samling til Wikileaks - skal løslades.

Wikileaks har aldrig indrømmet, at dokumenterne faktisk kommer fra Manning.

"Hvis Bradley Manning virkelig har gjort det, han er anklaget for, så er han en helt, et eksempel for os alle og en af verdens vigtigste politiske fanger," sagde Assange.

Han sammenligner det med dommen over det russiske band Pussy Riot i weekenden. Men Assange har selv et talkshow på den statsejede russiske tv-station RT, som bliver regnet for regeringens forlængede arm.

Ifølge avisen "Sunday Times" er Assange klar til at rejse til Sverige, hvis man vil garantere, at han ikke bliver udleveret til USA. Den svenske regering har allerede understreget, at man ikke udleverer personer til lande med dødsstraf.

En talsmand for Wikileaks siger også til avisen, at Assange er klar til at lade sig afhøre af svenskerne i Ecuadors ambassade eller over en videoforbindelse. Men de svenske myndigheder har indtil videre afvist dette.

I sin korte tale søndag sagde Assange ikke selv noget om en mulig udrejse til Sverige.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.