Artikel top billede

HTC mister 240 mio. kroner på Onlive-fiasko

Hele HTC's investering i streaming-tjenesten Onlive er gået tabt. Redningen kommer fra en familie, som ejer en kendt kosmetik-koncern.

HTC investerede sidste år 40 mio. dollar eller mere end 240 mio. kr. i den cloud-baserede spil-tjeneste Onlive, som er en pioner inden for streaming af spil på nettet. Nu er kassen tom hos Onlive, og alle selskabets patenter, varemærker og udstyret er flyttet over i et nyt selskab. Den gode nyhed for brugerne er, at Onlive-tjenesten lever videre. Men hele HTC's investering er nu gået tabt, skriver Engadget.  

Den seneste omstrukturering betyder også, at planerne om at lancere tjenesten i Danmark og andre lande nu er lagt på is. Kun en del af medarbejderne bliver tilbudt ansættelse i det nye selskab, og server-kapaciteten skal reduceres. Onlive har været alt for optimistisk i sine vækst-prognoser og købt så meget server-kapacitet, at det har ruineret firmaet.

Nu er det også blevet afsløret, hvem den mystiske redningsmand er. Det er investeringsfirmaet Lauder Partners, der har overtaget resterne af Onlive. Som navnet antyder tilhører firmaet en del af den familie, der står bag kosmetik-koncernen Estee Lauder.

Hos  Lauder Partners er man specialiseret i teknologi- og online-firmaer, og selskabet har også tidligere investeret i Onlive.

Ifølge Onlive har man 1,5 millioner aktive abonnenter, men Engadget skriver, at der selv på gode dage ikke har været mere end 1.800 brugere samtidig.

I en pressemeddelelse understreger Onlive, at brugerne ikke kommer til at mærke noget. Tjenesten beholder sit navn og kører videre uden ændringer. Det nye selskab skal fortsætte produktudviklingen, og nye partnerskaber skal være på vej.

Men de eksisterende Onlive-aktionærer - som også tæller Intel - må altså se langt efter deres penge, og det er mindre end halvdelen af medarbejderne, der har fået tilbud om at fortsætte i det nye selskab. Deres aktieoptioner er værdiløse nu.

Der har været spekulationer på, at Sony ville overtage selskabet. Men Sony valgte tidligere i år at købe konkurrenten Gaikai, som også tilbyder streaming af spil. Det menes, at Onlive forbereder en patent-retssag mod Gaikai.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere