Artikel top billede

Dansk spil hentet tre millioner gange på 10 dage

Det gratis spil Chasing Yello blæser til tops i App Store.

En rædselsslagen lille orange fisk er hovedpersonen i et mobilt spil, der i øjeblikket tiltrækker sig meget opmærksomhed.

Danske Tactile Entertainmant har sluppet fisken og spillet Chasing Yello fri. På blot ti dage er det hentet tre millioner gange - og ligger øverst i den danske del af Apples butik. Spillet er reklame-finanseret og ligger gratis i App Store. 


Spillet følger læren fra Angry Birds: Det skal være let at komme i gang med. Men svært at mestre.

Spilteknisk læner det sig op af spillet Temple Runner og Subway Surfers fra danske Sybo og Kiloo, hvor det handler om at kontrollere en fremadstormende hovedperson med svirp og swipes på de berøringsfølsomme skærme.

"Vi har efterhånden lavet en del spil og begynder at forstå markedet mere indgående. Hemmeligheden er dels at lave noget, som er ekstremt tilgængeligt og let at lære, altså tager brugeren i hånden, så alle kan følge med. Dels at have den dybde i gameplayet, som gør, at mere hardcore spillere også får noget ud af spillet," udtaler Asbjørn Søndergård, adm. direktør, Tactile Entertainment.

"Skjulte reklamer"

Hvis spil til mobiltelefoner og tablets skal blive succeser, skal de hurtigt stige til tops på "salgslisterne". Både for at få udbredelse og for at få annoncemodellen til at give indtægter.

"Reklamer er en stærk omsætnings-driver, og bruges de rigtigt, kan de sagtens bidrage positivt til et bæredygtigt produkt, så man stadig har en god spiloplevelse og samtidig er nået ud til et større publikum," mener Asbjørn Søndergård.

"Det vigtigste i denne proces har været, at reklamerne ikke må blokere for en god spiloplevelse. Vi er jo selv først og fremmest gamers, og det er vigtigt for os ikke at gå på kompromis med produktet, samtidig med at vi gerne vil nå ud til så bredt et publikum som muligt," udtaler Morten Svendsen, der er kreativ direktør hos Tactile Entertainment.

Københavnske Tactile Entertainment har udviklet spil siden 2009, primært til smartphones og tablets. Blandt andet Pigs in Trees, Pirates vs. Ninjas vs. Zombies vs. Pandas og Saving Yello. Førstnævnte gav en pris ved Danish Game Awards.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere