Artikel top billede

Nu vil Google erobre din fladskærm

Trods store ambitioner om at smelte fjernsyn og web sammen er Google TV-platformen blevet et flop. Nu forsøger Google igen sammen med Sony.

Google har præsenteret den nye generation af Google TV-platformen på et pressemøde i Hamborg sammen med Sony. Den nye internet-afspiller Sony NSZ-GS7 med Google TV kommer på markedet i september i Tyskland og en række andre europæiske lande. Danmark er ikke med i den første gruppe af lande, men den danske lancering sker formentlig også inden længe.
 
I 2010 kom Google med sin Android-baserede Google TV-platform. Der var store ambitioner om at skabe en helt ny tv-oplevelse, som kombinerer fjernsyn og web, men det blev ikke en succes. Partneren Logitech tabte en halv milliard kroner på sin Google TV-satsning. Nu forsøger Google igen med nye partnere. Denne gang er det Sony, Samsung, LG og Vizio.

Google beskriver selv sin platform som et "operativsystem til fjernsyn". Sonys nye boks forbindes med fjernsynet over et HDMI-kabel og kobles til nettet over Ethernet eller trådløst netværk. Sony har udviklet en speciel fjernbetjening til boksen. På den ene side er der anbragt et tastatur, som skal gøre det lettere at indtaste webadresser og skrive mails, mens bagsiden fungerer som en mus med touchpad.

I Google TV-menuen kan man vælge mellem forskellige underholdningstjenester fra Sony, YouTube, browseren Chrome og Google Play butikken. Der er også en mobil app til Android, hvor man kan "smide indhold over på fjernsynet", som Google udtrykker det.

Hvis man spiller et spil på mobilen, kan man altså fortsætte det på fjernsynet, eller man kan se filmen fra tv'et færdig på sin tablet.

De fleste apps fra Google Play kan installeres ligesom på en normal smartphone. Der er også 150 apps, som er udviklet specielt til fjernsynet. De har en mørk baggrund og en større skrift, der er egnet til tv-skærmen.

Men der er også nogle apps, som ikke fungerer, fordi de har brug for f.eks. GPS, og indtil videre er der heller ikke mulighed for at hente film og musik med Google TV boksen. Det skulle dog komme på et senere tidspunkt.

Platformen bygger på Android 3.2, og den skal indbygges i en række produkter, herunder også Sonys kommende Blu-ray-afspiller NSZ-P9. LG er også på vej med flere fjernsyn med Google TV indbygget.

Den store konkurrent er Apple TV platformen, hvor det indtil videre ikke er muligt at installere sine egne apps. Der er hverken en forbindelse til den eksisterende App Store for iOS eller mulighed for at udvikle apps specielt til tv-boksen.

Dermed er man begrænset til de apps, der er præinstalleret på boksen, og der er mulighed for at spejle skærmbilledet og streame musik og film med AirPlay fra iPhone og iPad.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere