Artikel top billede

Nu sidder Android forrest i salgsbussen

Selv om salget af mobiltelefoner som sådan stagnerer, udbygger de Android-baserede smartphones overalt i verden deres dominans af markedet.

Med Samsung som bannerfører fortsætter Googles Android med at øge sin popularitet som smartphone-motor. Konkurrenten Apple med sit styresystem iOS ser derimod ud til måtte kæmpe lidt mere end sædvanligt for sine markedsandele. Årsagen er, at køberne lurepasser, mens de venter på iPhone 5.

Det mener analysehuset Gartner, som også har set nærmere på salgstallene for mobilmarkedet i andet kvartal af 2012 sammenlignet med den samme periode sidste år.

I alt blev der solgt knap 153,7 millioner smartphones i andet kvartal svarende til en stigning på næsten 42,7 procent sammenlignet med andet kvartal 2011. De knap 154 millioner solgte smartphones udgør 36,7 procent af det totale salg af mobiltelefoner.

Mens de smarte mobiler fortsætter væksten, ser det knap så muntert ud for de traditionelle mobiltelefoner, som der blev solgt 419 millioner af i andet kvartal svarende til en tilbagegang på 2,3 procent.

90 millioner elsker Samsung

Samsung er indiskutabelt den mest populære smartphone-producent for tiden med en år-til-år vækst på 29,5 procent og i alt 90,4 millioner solgte telefoner. Væksten blev især drevet af et rekordhøjt salg af Samsungs Galaxy smartphones, som der alene blev solgt 45,6 millioner af i perioden.

"Galaxy S III var den mest populære Android-baserede smartphone i andet kvartal," siger Anshul Gupta, som er chefanalytiker hos Gartner.

Successen for Samsung var stærkt medvirkende til, at Android i andet kvartal sad på 64,1 procent af det totale marked for smartphones, hvor tallet i andet kvartal sidste år var bare 43,4 procent.

Også HTC har gjort det ret godt i det aktuelle kvartal med et salg på 9,3 millioner Android-baserede smartphones til slutbrugerne

Ud over Samsung og HTC skubber også Android-producenter som LG Electronics, Motorola og Sony på salget, men det går til gengæld ikke så godt.

"De tre fortsætter med at kæmpe med deres Android-produkter. De har ikke været i stand til at lancere succesrige produkter i andet kvartal," siger Gupta.

Apple står og falder med iPhone 5

Alt efter hvornår den nye iPhone 5 når forhandlernes hylder, får Apple et godt eller et svagt kvartal salgsmæssigt. Men uanset salget får de nuværende iPhone-ejere den "hidtil største opgraderingsmulighed". Gartner forventer, at iPhone 5 får en større skærm og forskellige ændringer af udseendet.

Ikke kun Apple håber på, at nye produkter får salget til at stige; Nokia og Microsoft er begge afhængige af salget af smartphones baseret på styresystemet Windows Phone 8. Men ifølge Gartners Gupta bliver det "meget, meget vanskeligt" for Nokia og Microsoft at bryde Androids dominans.

Brugerne foretrækker i øvrigt også stadig styresystemerne Symbian, RIM OS og Samsungs Bada fremfor Windows Phone.

Gartner forventer, at salget af smartphones fortsætter med at vokse, og at det totale salg runder 660 millioner smartphones, inden året er omme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere