Artikel top billede

Din hjerne kan hackes med billig hardware

Forskere har demonstreret, at de kan "hacke" en persons hjerne med et billigt headset.

Dine tanker er ikke længere hemmelige. Det må være konklusionen, efter at forskere fra USA, England og Schweiz har demonstreret, at man kan "hacke" en anden persons hjerne for at finde frem til deres pin-kode og andre oplysninger. Det skriver TechCrunch og Daily Mail.

Det mest imponerende er, at de har brugt et almindeligt kommercielt produkt - et Emotiv controller-headset, der koster omkring 2.000 kr.

Emotiv er et såkaldt brain-computer-interface, som omdanner aktiviteten i hjernen til styresignaler. Det bliver især brugt til spil.

Men forskerne har opdaget, at det også kan anvendes til en form for tankelæsning. De har placeret testpersoner foran en computerskærm og vist dem billeder af banker, personer og pin-koder.

Forskerne har så målt det såkaldte P300-signal fra hjernen, som indikerer, at testpersonen har genkendt nogen eller noget på billedet. Navnet hentyder til, at signalet bliver udløst i hjernen omkring 300 millisekunder efter begivenheden.

Et billede af den amerikanske præsident Barack Obama blev brugt som test - det udløste et genkendelses-signal hos alle testpersonerne.

Det samme skete, da de fik vist et billede af deres hjem.

Forskerne behøver altså ikke spørge, om testpersoner genkender bygningen eller den person, der bliver vist på billedet. Det er umuligt at lyve - hjernesignalet taler sit eget sprog.

Ved at vise billeder af de forskellige cifre fra en pin-kode kunne forskerne med nogenlunde sikkerhed afsløre det første tal i koden.

"Disse enheder har adgang til dine rå EEG (elektroencephalograf) data, og det indeholder bestemte neurologiske fænomener som udløses af underbevidste aktiviteter. Så det centrale spørgsmål vi har beskæftiget os med er, om der er en trussel mod privatlivet," forklarer Ivan Martinovic fra Oxford-universitetet.

I forskningspapiret konkluderes det, at P300 kan bruges til at detektere, om en bestemt information er gemt i forsøgpersonens hukommelse.

Forskerne mener, at det kan anvendes i forbindelse med politiets afhøringer, hvis den mistænkte nægter at udlevere informationer. Men der er mange andre muligheder. Det kunne eksempelvis bruges til at afsløre, om forbrugere genkender et bestemt produkt, for så at levere målrettede reklamer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere