Artikel top billede

Her er Facebook-gulddrengenes nye luksus-domicil

Mark Zuckerbergs ærkefjender har brugt en del af deres Facebook-aktier på at købe et luksushjem i Los Angeles, som måske bliver det næste Silicon Valley.

"Tør du tage penge fra disse tvillinger?" spurgte ComON i en artikel fra maj måned. Det var de berømte Winklevoss-tvillinger, som nu selv ville skyde penge i nystartede virksomheder. Tyler og Cameron Winklevoss har i mange år kæmpet en kamp med Facebook-stifteren Mark Zuckerberg - en kamp, der er beskrevet i filmen "The Social Network".

Den lange juridiske strid endte med, at rigmands-sønnerne modtog kontanter og aktier til en værdi af 65 millioner dollar i 2008. Deres aktier er mangedoblet i værdi efter Facebook-børsnoteringen.

Nu er en del af pengene blevet brugt til at betale for et luksus-domicil i Los Angeles. Det melder TMZ og TechCrunch. En meget eksklusiv villa til små 18 mio. dollar med beliggenhed i Hollywood Hills.

Det er ikke helt tilfældigt, at Winklevoss-tvillingerne har valgt Los Angeles. Ifølge TMZ kan det sydlige Californien udvikle sig til det næste Silicon Valley, der som bekendt ligger i nærheden af San Francisco i den nordlige del af staten.

Den ene af tvillingerne, Tyler, flytter til Los Angeles for at få foden indenfor i byens spirende tech-industri, mens den anden, Cameron, bliver i New York. Her har deres investerings-selskab Winklevoss Capital også sit hovedkvarter.

Det kunne være fristende at tro, at Tyler har valgt Los Angeles og ikke San Francisco for at undgå at komme på tværs af Mark Zuckerberg, der stadig bor i Palo Alto i Silicon Valley.

Striden mellem dem går tilbage til Harvard-dagene, da Zuckerberg blev hyret til at kode tvillingernes sociale tjeneste Harvard Connect (senere ConnectU). Men han trak tiden ud og skabte i stedet sit eget sociale netværk Facebook.
 
Winklevoss-tvillingerne er elite-roere, som deltog i OL i Beijing i 2008.

Tvillingerne har forsøgt at få ophævet det oprindelige forlig for at kunne starte en ny sag mod Zuckerberg. Tvillingerne måtte dog opgive deres forsøg på at få en ny sag sidste år.

Deres investeringsfirma skal tilbyde både kapital og operationel erfaring til iværksættere - og måske også rådgive om, hvordan man undgår, at andre stjæler ens ideer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere