Artikel top billede

Tror du også at din smartphone ryster i lommen? Du lider af fantom-vibrationer

Derfor oplever flere indbildske smartphone-vibrationer.

Har du prøvet at flå din smartphone op af lommen, fordi den vibrerede - kun for at registrere, at telefonen slet ikke vibrerede alligevel?

Så er du ikke alene.

Den såkaldte fantom-vibration er et udbredt fænomen blandt mennesker, der omgiver sig med avanceret elektronik.

Ligesom personer der har fået amputeret et ben kan føle fantomsmerter i det forsvundne ben, kan smartphone-ejere blive snydt til at tro, at deres telefon vibrerer. Det er hjernen, der driver gæk med os.

De første undersøgelser

En amerikansk undersøgelse fandt frem til, at det er et udbredt fænomen, at man kan opleve livagtige smartphonevibrationer i lommen, selv om telefonen slet ikke har vibreret.

Resultatet ligger nu i undersøgelsen 'Phantom vibration syndrome among medical staff: a cross sectional survey', som er publiceret i British Medical Journal.

Her viste det sig, at 70 procent af 169 adspurgte hospitalsansatte kunne nikke genkendende til, at de har oplevet fantom-vibrationer (Phantom Vibration Syndrome) fra telefoner eller nummervisere.

De fejlopfattede vibrationer var tydeligst blandt folk, der bruger apparaterne ofte, og folk der opbevarer deres telefon i en brystlomme. Oftest begynder fup-vibrationerne at ske, når en person har haft sin telefon i en længere periode (mellem en måned og et år).

Signalerne sker sandsynligvis, fordi hjernen snyder sig selv.

"Der kommer hele tiden en enorm mængde sanseinformation samtidig. Hjernen filtrerer informationerne, blandt andet ud fra hvad den er vant til at holde øje med. Og hos mennesker, der får mange beskeder, som enten er vigtige, eller som de bliver glade for at modtage, afsøger hjernen konstant sanseindtrykkene for noget, der minder om vibrationer," udtaler professor Michael Rothberg, der står bag undersøgelsen.

Læs mere om hjernens små kiks på Videnskab.dk

I undersøgelsen kan man læse, at nogle af personerne har haft held til at fjerne eller minimere oplevelsen af fantom-vibrationer ved at opbevare telefonen eller nummerviseren et andet sted på kroppen end normalt.

I undersøgelsen er det dog kun to procent af de adspurgte, der følte sig direkte generet af fantomvibrationerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.