Artikel top billede

Nyt globalt web-indeks - men hov: Hvor er Danmark?

Sverige ligger i toppen på det nye globale web-indeks fra World Wide Web Foundation.

Web-opfinderen Tim Berners-Lee har startet en organisation, World Wide Web Foundation, som skal kæmpe for et frit, åbent og universelt internet. Nu har organisationen præsenteret den første udgave af sit Web Index, der måler hvordan forskellige lande udnytter nettets muligheder. Det skriver BBC.

På listen med 61 lande kommer Sverige ind på en førsteplads, mens vores andet naboland Norge ligger som nr. 9 og Finland har en femteplads. Danmark er slet ikke med i målingen - som det eneste nordiske land.

USA ligger på andenpladsen på den globale rangliste, mens Storbritannien er nr. 3 og Canada kommer ind på en fjerdeplads.

World Wide Web Foundation fortæller at det "kun" er én af ud tre verdensborgere og mindre end én ud af seks i Afrika, der er på nettet.

Hvis man udelukkende ser på udbredelsen af internet i befolkningen, så ligger Island på en førsteplads med 95 pct.

Irland ligger som nr. 10 i den samlede rangliste, men klarer sig bedst når det gælder eksporten fra it-sektoren. Her er det 14,8 pct. af bruttonationalindkomsten, der kommer fra it-eksport.

Helt i bunden ligger lande som Bangladesh, Etiopien, Zimbabwe og Yemen.

I en tredjedel af de undersøgte lande er der moderat eller streng web-censur, og halvdelen har taget skridt til at begrænse pressefriheden.

"Web'et er en global samtale. Den stigende undertrykkelse af ytringsfrihed, både online og offline, er måske den største enkeltstående trussel mod web'ets fremtid," siger Tim Berners-Lee i en kommentar.

Prisen for bredbånd er stadig et problem i mange lande. I nogle dele af verden koster internet-adgang omkring halvdelen af en normal månedsøn.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere