Artikel top billede

Nyt globalt web-indeks - men hov: Hvor er Danmark?

Sverige ligger i toppen på det nye globale web-indeks fra World Wide Web Foundation.

Web-opfinderen Tim Berners-Lee har startet en organisation, World Wide Web Foundation, som skal kæmpe for et frit, åbent og universelt internet. Nu har organisationen præsenteret den første udgave af sit Web Index, der måler hvordan forskellige lande udnytter nettets muligheder. Det skriver BBC.

På listen med 61 lande kommer Sverige ind på en førsteplads, mens vores andet naboland Norge ligger som nr. 9 og Finland har en femteplads. Danmark er slet ikke med i målingen - som det eneste nordiske land.

USA ligger på andenpladsen på den globale rangliste, mens Storbritannien er nr. 3 og Canada kommer ind på en fjerdeplads.

World Wide Web Foundation fortæller at det "kun" er én af ud tre verdensborgere og mindre end én ud af seks i Afrika, der er på nettet.

Hvis man udelukkende ser på udbredelsen af internet i befolkningen, så ligger Island på en førsteplads med 95 pct.

Irland ligger som nr. 10 i den samlede rangliste, men klarer sig bedst når det gælder eksporten fra it-sektoren. Her er det 14,8 pct. af bruttonationalindkomsten, der kommer fra it-eksport.

Helt i bunden ligger lande som Bangladesh, Etiopien, Zimbabwe og Yemen.

I en tredjedel af de undersøgte lande er der moderat eller streng web-censur, og halvdelen har taget skridt til at begrænse pressefriheden.

"Web'et er en global samtale. Den stigende undertrykkelse af ytringsfrihed, både online og offline, er måske den største enkeltstående trussel mod web'ets fremtid," siger Tim Berners-Lee i en kommentar.

Prisen for bredbånd er stadig et problem i mange lande. I nogle dele af verden koster internet-adgang omkring halvdelen af en normal månedsøn.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.