Artikel top billede

Xbox-spil kan ikke køre under Windows 8

Microsoft er klar med en ny spilplatform til Windows 8, men glem alt om at køre Xbox 360-spil.

Microsoft har skabt stor forvirring med sin melding om, at Xbox-spil kommer til Windows 8. Det har fået mange til at tro, at man faktisk kan køre Xbox 360-spil under den næste version af Microsofts operativsystem. Men det ser ud til, at sandheden er mere kompliceret.

I et nyt blogindlæg gentager Microsoft, at man vil "bringe Xbox-spil i høj kvalitet" til Windows 8, og disse spil skal køre på alle pc'er, bærbare og tablets med operativsystemet. Microsoft kalder dette for "Xbox Games for Windows".

Det betyder dog ikke, at de eksisterende Xbox 360-spil kan afvikles i Windows 8. Der kommer en helt ny online-platform, som også hedder Xbox Live, og her vil man udgive spil specielt til Windows 8.  

Den første liste med 40 spiltitler viser, at der typisk er tale om småspil, som man allerede kender fra mobile platforme. Her er kendte titler som Angry Birds, Cut the Rope, Fruit Ninja, Pac-Man og Zombies.

Det er formentlig en stor skuffelse for alle de spillere, der havde regnet med, at alle Xbox 360-spil kan køre under Windows 8.

Tilbage i juli forlød det ellers, at man blot kunne lægge dvd'en i drevet under Windows 8 og så køre Xbox 360-software direkte. Den historie var altså en and.

I stedet har Microsoft nedprioriteret sin gamle tjeneste Games for Windows Live og forsøger nu at køre Xbox Live i stilling som det sted, hvor Windows-brugere skal hente deres spil.

Men det er altså indtil videre kun små spil - det, man også kalder "casual games" - og Xbox Live ligner dermed ikke en seriøs konkurrent til den store spil-platform Steam.

Windows 8 leveres med en præinstalleret Xbox Games app, hvor man kan finde og hente spillene. En del af dem bygger på en free-to-play-model, hvor det er gratis at hente grundspillet, der så bliver finansieret over reklamer eller salg af add-ons.

Der kommer også en multiplayer-modus i nogle spil, så pc-spillere kan dyste mod Xbox 360-ejere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere