Artikel top billede

Wikipedia skruer bissen på: Truer med at kryptere alt

Wikipedia-stifter Jimmy Wales er klar til at kryptere hele kommunikationen med britiske internet-brugere, hvis landets udbydere forpligtes til at logge trafikken.

Jimmy Wales er kendt som en inkarneret modstander af den britiske Communication Data Bill, som betyder, at internet-udbydere skal gemme oplysninger om afsender, modtager, tidspunkt og lokation for alle teleforbindelser i ét år. Det gælder også for web-trafik, hvor man skal gemme oplysninger om de besøgte websider.

Der er kraftig modstand mod lovforslaget, der blev fremsat i juni. Nu har Wikipedia-stifteren Jimmy Wales meldt sig til orde. I et møde med den fælles komité fra under- og overhuset, der skal behandle forslaget, har han truet med, at Wikipedia vil kryptere alle forbindelser med britiske internet-brugere hvis landets udbydere forpligtes til at logge alle de besøgte sider. Det skriver avisen The Guardian.

Han mener, at lovforslaget er "teknisk inkompetent" og forventer, at andre netgiganter også vil kryptere deres trafik. Det kan rent teknisk klares ved at aktivere SSL-kryptering.

Google har siden 2011 sendt alle sine registrerede brugere videre til en krypteret version af søgemaskinen - der starter med https://. Det lille "s" betyder som bekendt, at forbindelsen er krypteret. Det gælder både for den enkelte søgeforespørgsel og de resultater, der sendes tilbage.

For brugere i verdens diktaturstater kan det være afgørende, at deres nettrafik kan beskyttes.

Men Jimmy Wales sammenligner altså nu Storbritannien med en diktaturstat og tilføjer, at den britiske regering bliver nødt til at hacke krypteringen, hvis de vil følge med i trafikken til Wikipedia.

"Det er ikke den slags ting, som man forventer fra et vestligt demokrati. Det er sådan noget, man forventer fra iranerne eller kineserne, og det vil omgående blive opdaget af internet-branchen," sagde Wales.

London Internet Exchange (Linx) har også advaret mod planerne, som vil skabe en "profiling engine" - et system, der kan skabe meget detaljerede profiler af den elektroniske kommunikation for det enkelte individ. Der advares om, at det kan få meget alvorlige konsekvenser, hvis disse data lander i de forkerte hænder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere