Artikel top billede

Manden bag den bærbare computer er død

Den britiske industrielle designer Bill Moggridge, som opfandt den første laptop-computer med klap-skærm, er død.

Britiske Bill Moggridge er manden bag Grid Compass, der kom på markedet i 1982. Det var den første bærbare computer, hvor skærmen kunne klappes ned over tastaturet. Grid Compass bliver derfor regnet som den første rigtige laptop. Moggridge er nu død i en alder af 69 år. Det fortæller Cooper Hewitt National Design Museum i New York, hvor han har fungeret som direktør siden 2010.

Grid Compass var bestemt ikke en computer for alle. Den kostede mere end 8.000 dollar og havde en Intel 8086-processor, en skærm med 320 x 240 pixels og et 1.200 bps modem. Den blev stort set kun solgt til det amerikanske militær, men et eksemplar af computeren kom også med på en rumfærge i 1985.

Den industrielle designer var retningsvisende for alle senere bærbare computere. De har alle overtaget nogle af design-elementerne fra Moggridge's opfindelse.

Han var også medstifter af designfirmaet Ideo i 1991 og har undervist på Stanford University og Royal College of Art i London.

I 2006 udgav han en bog om design af brugerflader, "Designing interactions", som blandt andet har interviews med Google-stifterne Larry Page og Sergey Brin.

"Kun de færreste tænker over det eller er klar over det. Men der er intet som bliver fremstillet af mennesker som ikke involverer en design-beslutning et eller andet sted," lyder et af hans velkendte citater.

Moggridge døde efter en kræftsygdom og efterlader sin kone og to sønner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere