Artikel top billede

Spillet Minecraft skal bruges til byplanlægning

FN vil bruge det populære svenske spil Minecraft til byplanlægning i hele verden.

Svenske Mojang har indgået et samarbejde med FN om et nyt projekt, "Block by Block", der skal få unge mennesker til at deltage i byplanlægningen. Mojang står bag det meget populære spil Minecraft, som allerede bliver brugt til byplanlægning i et svensk projekt, Mina Kvarter. Det samme koncept skal nu bruges i FN-projektet.

Foreløbig er der indgået et treårigt partnerskab mellem Mojang og UN-Habitat's Sustainable Urban Development Network, hvor man vil renovere 300 byområder.

Det første pilotprojekt skal gennemføres i en af forstæderne til Nairobi i Kenya. En del af forstaden Kibera er allerede genskabt i Minecraft.

Ideen er altså, at de unge beboere selv kan være med til at bestemme, hvordan deres kvarter skal se ud, ved at bygge en digital kopi i Minecraft.

Det svenske "Mina Kvarter" projekt bliver betegnet som en stor succes.

Minecraft har et stort fan-fællesskab, og firmaet bag de digitale klodser har også indgået et samarbejde med danske LEGO, der kom med et officielt Minecraft-sæt tidligere i år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere