Artikel top billede

Spillet Minecraft skal bruges til byplanlægning

FN vil bruge det populære svenske spil Minecraft til byplanlægning i hele verden.

Svenske Mojang har indgået et samarbejde med FN om et nyt projekt, "Block by Block", der skal få unge mennesker til at deltage i byplanlægningen. Mojang står bag det meget populære spil Minecraft, som allerede bliver brugt til byplanlægning i et svensk projekt, Mina Kvarter. Det samme koncept skal nu bruges i FN-projektet.

Foreløbig er der indgået et treårigt partnerskab mellem Mojang og UN-Habitat's Sustainable Urban Development Network, hvor man vil renovere 300 byområder.

Det første pilotprojekt skal gennemføres i en af forstæderne til Nairobi i Kenya. En del af forstaden Kibera er allerede genskabt i Minecraft.

Ideen er altså, at de unge beboere selv kan være med til at bestemme, hvordan deres kvarter skal se ud, ved at bygge en digital kopi i Minecraft.

Det svenske "Mina Kvarter" projekt bliver betegnet som en stor succes.

Minecraft har et stort fan-fællesskab, og firmaet bag de digitale klodser har også indgået et samarbejde med danske LEGO, der kom med et officielt Minecraft-sæt tidligere i år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?