Artikel top billede

Facebook udvikler sin egen søgemaskine

I det første interview efter Facebook-børsnoteringen indrømmer Mark Zuckerberg "store fejl" og snakker om en kommende søgemaskine.

Efter børsnoteringen den 18. maj har Facebook-chef Mark Zuckerberg holdt lav profil, men han talte tirsdag under Techcrunch Disrupt konferencen i San Francisco. Selskabets aktiekurs er styrtdykket i de sidste måneder, og Zuckerberg indrømmede, at der er begået "store fejl". En af dem var at fokusere på HTML5 i stedet for at udvikle native-apps til de forskellige mobile platforme.

Zuckerberg talte ligefrem om "to tabte år". Men Facebook har lært lektien, og man er godt tilfreds med den nye iOS-applikation, sagde Zuckerberg, der også fortalte, at der kommer en ny Android-app. Han understregede, at Facebook vil tjene penge på de mobile platforme, men afviste samtidig rygter om, at det sociale netværk kommer med en smartphone.

Til gengæld kunne han bekræfte, at Facebook udvikler sin egen søgemaskine. Allerede i dag er der "milliarder af søgeforespørgsler om dagen, og vi anstrenger os ikke engang," som Zuckerberg formulerede det.

Han mener, at Facebook står i en helt unik position til at svare på brugernes spørgsmål - som f.eks. hvor man finder den nærmeste sushi-restaurant.

Zuckerberg er ikke i tvivl om, at søgemaskinen bliver realitet.

"På et eller andet tidspunkt vil vi gøre det. Et hold arbejder på det," sagde han.

Måske er Zuckerberg misundelig på Google, der tjener mange flere penge end Facebook på sin søgemaskine og de tilhørende annoncer.

Dansker skal bygge søgemaskinen

I foråret kom det frem, at manden bag Google Maps og det hedengangne Google Wave - danske Lars Rasmussen - står i spidsen for et hold med to dusin udviklere, der skal gøre det lettere for brugerne at finde indhold på Facebook. Det kan være det samme hold, som Zuckerberg nævnte tirsdag.

Søgefunktionen på det sociale netværk har altid været rimelig begrænset. Man kan søge efter andre medlemmer og venner, begivenheder og grupper. Der er også en integration med Microsofts søgemaskine Bing.

Lars Rasmussen kom til Google i 2004, men skiftede til Facebook i 2010. Ifølge Business Week var det Mark Zuckerberg personligt, der overbeviste ham om at skifte job.

Hans bror Jens - som også var med til at skabe Google Maps og Wave - arbejder stadig for Google.

Facebook sidder allerede på et gigantisk databjerg med statusopdateringer, billeder og andet materiale fra brugerne, og målet er at hjælpe brugerne med at finde rundt i dette virvar af informationer.

Et billede af Mark Zuckerbergs skrivebord fra februar viste en underlig aflang søgeboks på hans Facebook-skærmbillede. Det kunne være en prototype på den nye søgning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.