Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Designekspert: Derfor er iPhone 5 ikke nogen design-sensation

Synes du, at iPhone 5 ligner den gamle iPhone lidt for meget? Det er der en god forklaring på, fortæller en dansk designekspert.

Apple-chefen Tim Cook præsenterede her til aften den nye iPhone 5, der har fået en større skærm, er blevet betydeligt tyndere end sin forgænger og har fået en bagside i aluminium. 

På trods af denne række af ændringer har telefonen alligevel nogle åbenlyse ligheder med sine forgængere. 

Men det kommer dog langtfra som nogen overraskelse, at Apple har valgt at fastholde den designkurs, der blev udstukket ved lanceringen af iPhone 4, mener Mathilde Aggebo, der er leder af produktdesignlinjen ved Designskolen Kolding.

"Det er småt med de ydre ændringer, og den ligner jo rigtig meget iPhone 4. Men det er uden tvivl også en del af Apples strategi," siger hun.

Design betyder alt for Apple

Mathilde Aggebo fortæller, at de på designskolen i Kolding flere gange har fået besøg af talentspejdere fra Apple, som får udleveret arbejdsportfolioer fra nogle af skolens dygtigste elever.

Og hun oplever Apple som en virksomhed, hvor der er en meget tæt sammenhæng mellem virksomhedens designlinje og det overordnede brand.

"Designet er også en form for kommunikation, og derfor er det også vigtigt for Apple, at den nye iPhone 5 er let genkendelig. På samme måde som folk på lang afstand kan genkende en BMW eller Volvo, når de ser den på gaden," siger hun.

Hun fremhæver, at netop de store bilmærker er gode eksempler på brands, der har en designlinje med nogle meget tydelige og særegne kendetegn, der gør det let at adskille dem fra konkurrenterne. 

Eksempelvis har BMW en let genkendelig front, der går igen på alle mærkets biler.

Men Mathilde Aggebo fremhæver også danske B&O som en teknologivirksomhed, der igennem årtier har haft en let genkendelig designlinje.

Bevæger denne type virksomheder sig væk fra den velkendte designlinje, løber virksomhederne ifølge Mathilde Aggerbo altid en risiko, hvor de i værste fald kan devaluere deres brand og støde kunderne fra sig.

Brugerne forventer gode materialer

En af de største designmæssige ændringer i den nye iPhone 5 er, at den har fået en bagside i aluminium.

Men herudover er telefonen produceret i glas og aluminium. Akkurat som iPhone 4 og 4S.

Det er ifølge Mathilde Aggebo en del af, hvad hun benævner som et særligt "lækkerhedsformsprog", som Apple lægger stor vægt på. 

"Design er noget, man oplever med alle sine sanser, og følelsen af gode materialer og lækre overgange mellem materialerne er især noget, man forventer at få med Apple-produkter," siger Mathilde Aggebo.

Hun anslår, at når Apple laver ændringer i designet, sker det, fordi virksomheden vurderer, at ændringerne kan give telefonen nogle helt konkrete forbedringer.  

Eksempelvis har en af de største anker ved iPhone 4 været, at glasset i telefonen er meget sårbart over for skader, når telefonen tabes.

Og netop det kan være en af de ting, der ligger til grund for, at Apple nu har udskiftet glas-bagsiden med et stykke aluminium. Derudover ser telefonens glasflader ikke ud til i samme grad at rage op over telefonens alu-ramme, hvilket muligvis også kan gøre den mindre sårbar overfor stød.  

Læs også:

Her er iPhone 5: Tyndere, højere - og lynende hurtig

iPhone 5: Se alle billederne af verdens tyndeste smartphone 

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.