Artikel top billede

Danskere snydt til at udlevere Hotmail-kodeord

En phishing-kampagne har fået op mod 20.000 danskere til at aflevere deres brugernavn og kodeord til Hotmail.

I de sidste dage er danske internet-brugere blevet oversvømmet med phishing-mails, som muligvis kommer fra Rumænien.

Mailen ser ud, som om den kommer fra Microsoft, og den er HTML-formateret for at få linket til at se legitimt ud.

Formålet er at lokke brugeren ind på en falsk side, hvor man opfordres til at indtaste sit brugernavn og adgangskode til Hotmail. Disse data lander så i hænderne på de kriminelle bagmænd.

Ifølge det danske it-sikkerhedsfirma CSIS er op mod 20.000 danskere faldet for tricket og har udleveret deres private Hotmail-data til de kriminelle. Det fremgår af firmaets egen efterforskning i sagen, hvor man har sporet phishing-kampagnen til Rumænien og fundet de data, som bagmændene har samlet i blandt andet Danmark. Disse data er nu udleveret til Microsoft.

Hos sikkerhedsfirmaet er man forbløffet over, at så mange danskere er hoppet på limpinden.

"Det både overrasker og bekymrer mig, at så mange danskere er villige til at opgive deres brugernavne og passwords på baggrund af en uopfordret e-mail. Det tyder på, at vi fortsat har et stykke vej endnu med oplysninger og information omkring phishing og it-kriminalitet generelt", siger Peter Kruse fra CSIS.

Han mener, at bagmændene har planer om at bruge de indsamlede data i fremtidige aktioner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere