Artikel top billede

Her er verdens største QR-kode

En majsmark er omdannet til en gigantisk QR-kode. Men du skal højt op for at scanne den med din telefon.

Der findes efterhånden QR-koder på de mest utrolige steder. Nu er en familie fra Lacombe i Canada landet i Guinness' Rekordbog med verdens største QR-kode. Familien Kraay har omdannet en majsmark til en gigantisk QR-kode, som også fungerer - men det kræver, at man scanner den med sin telefon fra en helikopter eller et fly. Så bliver man videreledt til familiens websted.

Den canadiske landmands-familie er kendt for at tegne usædvanlige motiver i sine marker. Tidligere har den blandt andet genskabt logoet for ishockey-holdet Edmonton Oilers.

Det nye værk dækker et område på 29.000 kvadratmeter og har dermed taget rekorden fra et japansk firma, som satte et banner med en QR-kode på 11 x 11 meter på en bygning.

QR står for Quick Response. Det er special-designede stregkoder, som mobiltelefoner kan genkende og omsætte til webadresser. De bruges især på plakater, visitkort og brochurer.

QR-codes blev oprindeligt udviklet til bilindustrien, og stregkoderne fik deres store gennembrud i det mobil-glade Japan. Men der advares nu om, at de også bliver brugt til at sprede malware.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere