Artikel top billede

Oliemilliardærs fynske forhandler tredobler overskuddet

Hosting-leverandøren Outforce havde et ekstraordinært godt resultat sidste år med en tredobling af overskuddet til knap otte millioner kroner.

Medarbejderne i Outforce spøgte for otte-ni år siden med, om det mon var realistisk at forestille sig, at der ville blive end 20 ansatte, og om det blev muligt at hente mere end 50 procent af omsætningen uden for koncernen.

Nu er der 21 medarbejdere, og mere end 80 procent af omsætningen stammer fra eksterne kunder heriblandt en af de rigtig store fra C20-indekset. En anden ret ny kunde er  Danske Commodities, hvis installationer Outforce står for driften af i hele verden.

"Sidste års resultat på små otte millioner er ekstraordinært godt, så i forhold til de kolleger vi sammenligner os med, er vi meget tilfredse," siger Enrico Augustinus, administrerende direktør, outforce A/S.

Vil ikke være ERP-hus

Strategien er fortsat at være datacenter og infrastrukturleverandør, mens selskabet ikke ønsker at udvikle software og ikke vil være et ERP-hus, der leverer SAP, C5 eller lignende.

"Det har vi strategiske samarbejdspartnere til at tage sig af," lyder det.

Mens det er gået rigtig godt for hosting-forretningen, har omsætningen været vigende på den del af Outforce, som beskæftiger sig med konsulenttjenester.

"Hosting står for en stadig større del af omsætningen, specielt nu hvor vi har åbnet et nyt datacenter i Kolding, som har haft kunder i drift i et års tid," siger Enrico Augustinus.

Han er allermest glad for, ja faktisk "voldsomt imponeret" af, at Outforce har formået at vækste voldsomt på eksterne kunder.

"Selvfølgelig tager vi gerne de kunder ind, der kommer fra koncernen, men jeg synes, det er virkelig tilfredsstilende, at vi tiltrækker stadig flere eksterne kunder," siger Enrico Augustinus.

Henter mest fra eksterne kunder

Som det ser ud nu, kommer 83 procent af virksomhedens omsætning fra eksterne kunder.

På spørgsmålet om, hvor Outforce især møder konkurrence, er svaret, at det typisk er eksempelvis Athena og/eller JDM, selskabet møder derude i virkeligheden, når der skal kæmpes om ordrerne.

"Forventningerne til indeværende regnskabsår er, at vi skal vækste, og så går vi og pusler lidt med nogle overvejelser, om vi skal bygge et datacenter mere eller måske overtage en anden. Der er ikke mange brancher i øjeblikket, hvor der konsolideres så meget som i datacenterbranchen," konstaterer Enrico Augustinus.

Outforce er et af selskaberne i koncernen United Shipping & Trading Company, som sidste år omsatte for mere end 71 milliarder kroner.

Oprindelig var Outforce moderselskabets it-afdeling, inden det blev skilt ud osm et selvstændigt selskab i stil med NNIT, der startede sin tilværelse som it-afdeling hos Novo Nordisk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere