Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Oliemilliardærs fynske forhandler tredobler overskuddet

Hosting-leverandøren Outforce havde et ekstraordinært godt resultat sidste år med en tredobling af overskuddet til knap otte millioner kroner.

Medarbejderne i Outforce spøgte for otte-ni år siden med, om det mon var realistisk at forestille sig, at der ville blive end 20 ansatte, og om det blev muligt at hente mere end 50 procent af omsætningen uden for koncernen.

Nu er der 21 medarbejdere, og mere end 80 procent af omsætningen stammer fra eksterne kunder heriblandt en af de rigtig store fra C20-indekset. En anden ret ny kunde er  Danske Commodities, hvis installationer Outforce står for driften af i hele verden.

"Sidste års resultat på små otte millioner er ekstraordinært godt, så i forhold til de kolleger vi sammenligner os med, er vi meget tilfredse," siger Enrico Augustinus, administrerende direktør, outforce A/S.

Vil ikke være ERP-hus

Strategien er fortsat at være datacenter og infrastrukturleverandør, mens selskabet ikke ønsker at udvikle software og ikke vil være et ERP-hus, der leverer SAP, C5 eller lignende.

"Det har vi strategiske samarbejdspartnere til at tage sig af," lyder det.

Mens det er gået rigtig godt for hosting-forretningen, har omsætningen været vigende på den del af Outforce, som beskæftiger sig med konsulenttjenester.

"Hosting står for en stadig større del af omsætningen, specielt nu hvor vi har åbnet et nyt datacenter i Kolding, som har haft kunder i drift i et års tid," siger Enrico Augustinus.

Han er allermest glad for, ja faktisk "voldsomt imponeret" af, at Outforce har formået at vækste voldsomt på eksterne kunder.

"Selvfølgelig tager vi gerne de kunder ind, der kommer fra koncernen, men jeg synes, det er virkelig tilfredsstilende, at vi tiltrækker stadig flere eksterne kunder," siger Enrico Augustinus.

Henter mest fra eksterne kunder

Som det ser ud nu, kommer 83 procent af virksomhedens omsætning fra eksterne kunder.

På spørgsmålet om, hvor Outforce især møder konkurrence, er svaret, at det typisk er eksempelvis Athena og/eller JDM, selskabet møder derude i virkeligheden, når der skal kæmpes om ordrerne.

"Forventningerne til indeværende regnskabsår er, at vi skal vækste, og så går vi og pusler lidt med nogle overvejelser, om vi skal bygge et datacenter mere eller måske overtage en anden. Der er ikke mange brancher i øjeblikket, hvor der konsolideres så meget som i datacenterbranchen," konstaterer Enrico Augustinus.

Outforce er et af selskaberne i koncernen United Shipping & Trading Company, som sidste år omsatte for mere end 71 milliarder kroner.

Oprindelig var Outforce moderselskabets it-afdeling, inden det blev skilt ud osm et selvstændigt selskab i stil med NNIT, der startede sin tilværelse som it-afdeling hos Novo Nordisk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere