Artikel top billede

Nu bliver det nemmere at dele din skærm trådløst

Den nye trådløse Miracast-standard skal gøre det lettere at få skærmbilledet fra computeren eller telefonen over på fjernsynet.

Wi-Fi Alliance er nu klar med en ny standard, kaldet Miracast, der skal bruges til at overføre skærmindhold trådløst mellem forskellige enheder. Her kan man f.eks. få billederne fra sin smartphone over på fjernsynet, dele skærmen på den bærbare computer med en projektor i konferencerummet, eller se fjernsyn fra kabel-tv-boksen direkte på en tablet.

Det kan allerede lade sig gøre i dag med forskellige teknologier, men det skulle blive meget lettere fremover. Miracast sørger for, at de forskellige enheder på det trådløse netværk kan finde hinanden og gør det let at udveksle indholdet.

Det minder om Intels Wireless Display-teknologi, som kom for to år siden. Den skulle også bruges til at overføre medieindhold trådløst fra fjernsynet til computeren, men det kræver, at begge enheder understøtter teknologien. Der er flere andre løsninger som ikke er kompatible med hinanden, herunder Apples Airplay og Samsung TV-Link.

Nu forsøger Wi-Fi Alliance så at skabe en fælles standard, som alle skal bruge. Det skulle være sikkert, at den bliver kompatibel med Intels Wireless Display, men det er mere usikkert, om Apple også går med.

De fleste store chip-producenter som Intel, Nvidia og Broadcom støtter initiativet, og de første produkter er allerede certificeret til Miracast. Det gælder blandt andet Samsungs Galaxy S3 og LG Optimus G samt fjernsyn i Echo-P-serien fra Samsung. Sony er også på vej med flere Miracast-fjernsyn.

Der er tale om en ren softwarebaseret løsning, så det skulle i teorien være meget let at opgradere ældre enheder med Miracast-understøttelse.

Miracast bliver en del af Wi-Fi-certificeringen fremover, så alle enheder, der er godkendt til Wi-Fi, skal i princippet også understøtte denne teknologi. Det forventes, at der bliver solgt 1,5 mia. enheder med Miracast i 2016.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere