Artikel top billede

Nu bliver det nemmere at dele din skærm trådløst

Den nye trådløse Miracast-standard skal gøre det lettere at få skærmbilledet fra computeren eller telefonen over på fjernsynet.

Wi-Fi Alliance er nu klar med en ny standard, kaldet Miracast, der skal bruges til at overføre skærmindhold trådløst mellem forskellige enheder. Her kan man f.eks. få billederne fra sin smartphone over på fjernsynet, dele skærmen på den bærbare computer med en projektor i konferencerummet, eller se fjernsyn fra kabel-tv-boksen direkte på en tablet.

Det kan allerede lade sig gøre i dag med forskellige teknologier, men det skulle blive meget lettere fremover. Miracast sørger for, at de forskellige enheder på det trådløse netværk kan finde hinanden og gør det let at udveksle indholdet.

Det minder om Intels Wireless Display-teknologi, som kom for to år siden. Den skulle også bruges til at overføre medieindhold trådløst fra fjernsynet til computeren, men det kræver, at begge enheder understøtter teknologien. Der er flere andre løsninger som ikke er kompatible med hinanden, herunder Apples Airplay og Samsung TV-Link.

Nu forsøger Wi-Fi Alliance så at skabe en fælles standard, som alle skal bruge. Det skulle være sikkert, at den bliver kompatibel med Intels Wireless Display, men det er mere usikkert, om Apple også går med.

De fleste store chip-producenter som Intel, Nvidia og Broadcom støtter initiativet, og de første produkter er allerede certificeret til Miracast. Det gælder blandt andet Samsungs Galaxy S3 og LG Optimus G samt fjernsyn i Echo-P-serien fra Samsung. Sony er også på vej med flere Miracast-fjernsyn.

Der er tale om en ren softwarebaseret løsning, så det skulle i teorien være meget let at opgradere ældre enheder med Miracast-understøttelse.

Miracast bliver en del af Wi-Fi-certificeringen fremover, så alle enheder, der er godkendt til Wi-Fi, skal i princippet også understøtte denne teknologi. Det forventes, at der bliver solgt 1,5 mia. enheder med Miracast i 2016.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.