Artikel top billede

Statsbaner vil undgå ur-krig med Apple

De schweiziske statsbaner har svært ved at skjule deres begejstring over, at Apple har kopieret deres ur-design.

Forleden kom det frem, at designet til den nye ur-app i iOS 6 er stort set identisk med et berømt design fra 1944, som bliver brugt på de schweiziske banegårde. De schweiziske statsbaner SBB har alle rettighederne til urets design, men det ser ud til, at Apple undgår en ny retssag.

SBB fortæller til nyhedsbureauet AFP, at man skal mødes med Apple i de kommende dage eller uger.

"Indtil videre er der ikke nogen aftale, vi skal drøfte det med dem," siger SBB's talskvinde Patricia Claivaz.

Hun betegner samtidig rygterne om, at SBB vil forlange licensafgifter fra Apple, som den rene "spekulation" og tilføjer, at SBB ikke vil ødelægge forholdet til Apple ved at "bede om penge".

Faktisk er SBB meget stolt over, at det schweiziske banegårds-ur er blevet udvalgt til "80 millioner iPads", som talskvinden udtrykker det.

"Det fylder os med stolthed, at et brand, som er så vigtigt som Apple, bruger vores design, der allerede bliver vist på udstillinger i New York," siger Claivaz.

Selv om designet er næsten 70 år gammelt, bliver det stadig brugt på de schweiziske banegårde. Det unikke design kan kendes på den røde sekundviser.

Det ser altså ud til, at Apple slipper for at skulle til pengepungen for at betale for designet.

"Der er mange brands, som bruger SBB-logoet, men ingen der kan sammenlignes med Apple. Det handler ikke om at udveksle penge, men om at komme frem til en kontrakt, der fastlægger, hvordan logoet kan bruges, under hvilke betingelser og hvor længe," siger hun.

Apple er selv kendt for at beskytte sit design med næb og kløer - i 2009 blev den populære app-udvikler Tapbots tvunget til at ændre et ur-ikon, der lignede et ikon, som Apple bruger i sin telefon-app.

Samtidig har Apple anklaget konkurrenten Samsung for at have stjålet firmaets design - en kamp, der i øjeblikket bliver udkæmpet i retssale i flere lande.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere