Artikel top billede

Her er den elektriske scooter

Den ligner en flad kasse, men opfinderen mener, at det nye elektriske fartøj kan revolutionere person-transporten.

På den store bilmesse i Paris har det amerikanske firma Boxx præsenteret et meget usædvanligt elektrisk fartøj med to hjul. Det nye fartøj ligner en flad kasse, og det bliver sammenlignet med en scooter. Den maksimale hastighed ligger på 45 kilometer i timen.

Boxx mener, at fremtidens pendlere vil bruge det lille fartøj til at komme på arbejde. Energien kommer fra et batteri under sædet, der kan fjernes og sættes til en almindelig stikkontakt for at blive ladet op. Det tager så omkring fire timer for en komplet opladning. En særlig hurtiglader kan klare det på en time.

Rækkevidden skulle være på 60 kilometer, så det svarer altså til lidt under halvanden times kørsel ved maksimal hastighed. Det kan fordobles med et ekstra batteri. I USA skal The Boxx koste 4.000 dollar, og den skal også lanceres i Europa til næste år.

Der findes allerede cykler med elmotor, men det nye fartøj har ingen pedaler, og man er derfor nødt til at skubbe, hvis den løber tør for energi.

Sammen med rattet er der anbragt en lille touchskærm, hvor man kan se den aktuelle hastighed, batteristatus og andre informationer.

Det usædvanlige firkantede design skulle reducere luftmodstanden, hævder udviklerne, og formen er ikke det eneste mærkelige. Den rullende kasse skal sælges i ti usædvanlige farver - lige fra lyserød til giftiggrøn og knaldgul.

Der er plads til to bagagerum i kassen, som også kan fås med opvarmet sæde. Front- og bagbelysningen klares med LED-lys.

I den nedenstående video kører opfinderne rundt på fartøjet uden hjelm, men det bliver næppe tilladt i Danmark. Her vil scooteren sandsynligvis falde ind under de samme regler som en knallert 45, der kræver kørekort til motorcykel eller bil.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere