Artikel top billede

Svensk politi slår til mod pirater

Det svenske politi har mandag gennemført en razzia hos hosting-firmaet PRQ, som har flere torrent-sites og Wikileaks blandt sine kunder.

Efter en politiaktion i Sverige mandag er flere torrent- og streaming-sites nu offline. Det melder TorrentFreak. Det svenske politi har gennemført en razzia hos hosting-firmaet PRQ, der er stiftet af Gottfrid Svartholm og Fredrik Neij, som også står bag Pirate Bay.

Blandt de sites, som har været utilgængelige efter politiets ransagning, er torrenthound.com, linkomanija.net, RLSlog.net og stopstream.tv. Politiet har beslaglagt fire servere hos PRQ.

Pirate Bay var også utilgængelig mandag, men en talsmand for tjenesten afviser, at man bruger PRQ's servere. Forklaringen på nedbruddet skulle være en strømafbrydelse, hedder det.

Ejeren af hosting-firmaet, Michael Viborg, formoder, at ransagningen har forbindelse til copyright-krænkelser, men der er ikke nogen officiel forklaring fra politiet.

Der har tidligere været ransagninger hos PRQ. I forbindelse med den store razzia mod Pirate Bay i 2006 blev 180 servere konfiskeret. De fleste af dem tilhørte kunder, som ikke havde forbindelse til Pirate Bay. I 2010 kom politiet på besøg igen. Denne gang som en del af en aktion mod fildelings-netværket The Scene.

Foruden de forskellige torrent-sites har PRQ også haft Wikileaks og flere andre kontroversielle tjenester blandt sine kunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere