Artikel top billede

Trods svensk nedtur: Det går den rigtige vej for Computercity i Danmark

Mens svenske SIBA's forretning skranter, går det mere fornuftigt for det danske datterselskab Computercity, der dog har tabt omsætning efter flere år med vækst.

Mens den svenske retailkæde SIBA's butikker er blevet lukket på stribe, går det anderledes i Danmark, hvor Computercity de senere år har udvidet med nye butikker.

Ifølge Computercitys informationschef Nora Ay har Computercity mærket et øget salg både i de fysiske butikker, men også inden for e-handel i Danmark.

De seneste årsregnskaber fra SIBA, der ejer Computercity-kæden i Danmark, viser overordnet en vækst omsætningen i de 10 danske butikker.

Alligevel bør det give stof til eftertanke, at selskabet i regnskabsåret 2010/11 gik hele  hele 12 procent tilbage i omsætningen svarende til 66,5 millioner danske kroner i forhold til året før efter at have oplevet en stabil vækst på i alt 25 procent i årene før. 

Det vækker dog ikke bekymring hos Computercitys ejere.

"SIBA har været med i over 60 år, og vi har oplevet alle mulige økonomiske udsving. Vi har hele tiden haft fokus på omkostningerne, og gennem smarte investeringer er det lykkedes at opbygge en stærk finansiel position og en høj soliditet," siger informationschef Nora Ay til CRN. Hun tilføjer, at man i Computercity er tilfredse med de investeringer, man har foretaget i Danmark i de senere år.

Hun ønsker ikke at kommentere konkret på CRN's tal, fordi der kan herske usikkerhed omkring vekselkursen fra danske til svenske kroner, som CRN's tal beror på. CRN's tal er beregnet ud fra den gældende vekselkurs ved regnskabsårets udløb.


I Sverige er Siba i store vanskeligheder, hvor to butikker på det seneste har måttet dreje nøglen om.

Ifølge CRN's svenske søstermedie IT24 har de sidste fire afleverede årsregnskaber sammenlagt vist et minus på mere end 210 millioner svenske kroner.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere