Artikel top billede

Norsk Dropbox-rival går efter de danske brugere

Det norske selskab Jotta går nu til angreb på giganter som Dropbox og Google.

Nu bliver der kamp om det nordiske marked for online-lagring. Det norske selskab Jotta har allerede 125.000 brugere og melder nu ud, at det vil satse i hele Norden i konkurrence med Dropbox og Google. Det skriver digi.no. Dermed satser Jotta altså også på at få fat i de danske brugere.

"Mange ønsker ikke at lagre følsomme og private filer på de store serverparker i USA, og Norge anses som et stabilt land med lange traditioner for en stærk beskyttelse af privatlivet. Derfor ændrer vi navn til Jottacloud og ønsker nordiske brugere hjertelig velkommen til den afkølede norske netsky," siger firmaets stifter Roland Rabben i en pressemeddelelse.

Der har været rejst bekymring om, at data som lagres hos amerikanske virksomheder kan blive udleveret til USA's myndigheder, og det norske selskab slår altså på, at alle kundernes data ligger trygt på firmaets egne servere i Oslo. Jotta har selv bygget hele sin serverpark, som er sat sammen med billige og lettilgængelige komponenter.

De første 5 GB om måneden er gratis for brugerne, og man kan få ubegrænset plads for 3-6 dollar om måneden per enhed. Der er også en prismodel med et ubegrænset antal enheder, hvor prisen er på 29,2 dollar om måneden for 500 GB plads.

Samtidig med navneskiftet og den nye nordiske satsning er hele tjenesten relanceret. Jotta har tidligere markedsført sin tjeneste som en løsning til online-backup, men nu bliver den relanceret som cloud-storage. Der er en ny desktop-klient til Windows og Mac, en forbedret web-applikation og en ny app til iOS. En ny applikation til Android lanceres om kort tid.

"Jottacloud skal være en frisk udfordrer til amerikanske giganter som Dropbox og Google med cloud-tjenester fra servere placeret trygt i Norge. Jotta er en omskrivning af yottabyte som benævner et af de største tal som benyttes inden for datalagring. Når vi nu satser nordisk og lancerer vores nye Android-tjeneste, valgte vi samtidig at ændre navnet til Jottacloud for at understrege vores vigtigste tjeneste: Ubegrænset lagringsplads i skyen," siger Rabben.

Selskabet har tidligere meldt ud, at man regner med at runde 150.000 brugere inden årets udgang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere