Artikel top billede

Motorola opgiver sin hybrid-telefon

Motorola har forsøgt at kombinere en smartphone og en bærbar i samme enhed. Det blev ikke en succes.

Tilbage i 2011 kom Motorola med sit Webtop-koncept, hvor man har forsøgt at skabe en slags hybrid mellem en smartphone og en bærbare computer. Motorola har solgt en særlig dockstation til sin Atrix-telefon, som betyder, at mobilen kan forvandles til et lille mediecenter eller en netbook.

Telefonen kører med Android, men når den er docket, bruger den et andet styresystem, Webtop, som Motorola selv har udviklet. Her har man så adgang til en meget simpel desktop med browser, mail og andre applikationer. Her kan man også køre alle Android-apps og få adgang til alle data på telefonen.

Men konceptet er blevet en fiasko, og Motorola bekræfter nu, at man dropper Webtop. Det skriver CNET. Salget har været skuffende, men Motorola vil ikke komme med konkrete tal. De nyeste telefoner fra Motorola har ikke længere Webtop indbygget.

Det begrundes også med, at Android efterhånden har mange af de samme desktop-lignende funktioner, som også findes i Webtop.

Motorola havde ellers store ambitioner om, at Webtop kunne erstatte den sædvanlige bærbare computer og gøre sit indtog på kontorerne. Nu havde man ikke længere brug for både en computer og en smartphone - den samme enhed kunne fungere som begge.

Men prissætningen har været et problem - den nødvendige laptop-dock kostede i første omgang mere end 3.000 kroner, men i dag sælges den til mindre end 1.000 kr.

Desuden var hastigheden for langsom, og systemet bruges kun af Motorola, så det er ikke muligt at bruge dock'en samme med telefoner fra andre producenter.

Asus har forsøgt sig med et lignende koncept med sin Padfone, hvor mobilen kan sættes ind i en tablet-pc. Denne kan så sættes sammen med et tastatur og bruges som netbook.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.