Artikel top billede

Nu kan du få fingre i disse superkorte domænenavne

Det gamle non-profit domæne .org kan nu blive en guldrandet forretning. De bedste adresser skal sættes til salg. Se listen her.

De fleste internet-brugere forbinder nok internet-domænet .org med organisationer som Greenpeace eller Wikipedia. Det generiske topdomæne var oprindelig reserveret til non-profit organisationer, men i dag kan alle registrere domænenavne med denne endelse - også virksomheder. Public Internet Registry har haft ansvaret for .org siden 2003, og nu er man ved at gøre klar til at sælge 94 meget attraktive .org-adresser med et eller to bogstaver i en auktion.

Pengene fra det såkaldte Project94 skal bruges til at "styrke den åbne udvikling og sikkerhed på internet, specielt i de teknologisk underforsynede dele af verden".

De store domæne-firmaer GoDaddy og eNom deltager også i auktionen, hvor man altså kan købe adresser som o.org, 7.org eller hb.org.

En talsmand for GoDaddy siger til CNET, at det kan tage flere måneder at få det hele på plads inden auktionen. Man ønsker at undgå domænehajer. Det betyder, at alle bydere skal godkendes på forhånd. Det skal kun være virksomheder og organisationer, som har en færdig plan for, hvordan de vil bruge domænet.

Det store spørgsmål er så, hvor meget adresserne egentlig er værd. Tidligere er Poker.org solgt for næsten seks millioner kroner, mens DIY.org er solgt for 300.000 kr. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at p.org eller d.org er endnu mere værd.

Tidligere i år blev det muligt at få sit helt eget Top-Level-Domain (TLD) som f.eks. .lego eller .copenhagen. Det kostede over en million kroner at ansøge om et sådant domæne, men alligevel kom der næsten 2.000 ansøgninger.

I Danmark har blandt andet FL Smith, Lundbeck, Saxo Bank, One.com og altså Lego søgt om at få sit eget TLD. De mange ansøgere kan regne med at få svar inden udgangen af året.

Hele oversigten med de korte domænenavne kan ses hos Project 94.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere