Artikel top billede

Wikileaks: FBI har infiltreret Anonymous

Den kolde krig mellem Wikileaks og Anonymous fortsætter.

De gamle forbundsfæller Wikileaks og Anonymous er nu gået i åben krig med hinanden. Det gik galt i sidste uge, da en opfordring om at donere penge til Wikileaks pludselig dukkede op, når man forsøgte at komme ind på de såkaldte Global Intelligence Files. Det er en datasamling, som Anonymous har stjålet hos selskabet Stratfor.

De to har ellers arbejdet tæt sammen i mange år. Wikileaks har frigivet materiale, som Anonymous-aktivister har fået fat i, og samtidig har Anonymous blæst til angreb mod dem, der har forsøgt at skade Wikileaks.

Nu så det pludselig ud til, at Wikileaks forsøgte at tjene penge på disse data. Banneret med en video af Julian Assange, der beder om penge, lignede en "paywall" eller betalingsmur. Det fik Anonymous til at sende en klar opfordring til Wikileaks om at stoppe med at kræve penge af brugerne.

Nu er Julian Assange gået til modangreb fra sit asyl på Ecuadors ambassade i London. I et indlæg på TwitLonger skriver han at pengeindsamlingen er nødvendig for at skaffe midler til at forsvare sig i de igangværende retssager mod Wikileaks. Han bruger sin egen sag som et eksempel på den "politiske forfølgelse" mod organisationen.

Men Assange stopper ikke her. Han går også direkte til angreb på sin gamle allierede Anonymous. Han henviser til, at en af de ledende figurer i bevægelsen - Sabu - har arbejdet for FBI, og dermed har det amerikanske forbundspoliti altså infiltreret Anonymous.

Desuden har FBI forsøgt at lokke folk fra Wikileaks i en fælde ved at udgive sig for at være Anonymous-medlemmer, og FBI har haft kontrollen med flere af Anonymous' servere.

"Vi må derfor antage, at et betydeligt antal af Anonymous' servere og "leder" figurer er kompromitterede. Det betyder ikke at Anonymous skal lade sig lamme af paranoia. Men de bør erkende, at de er blevet infiltreret," skriver Assange.

Han tilføjer at Anonymous må beslutte sig til, om man bare vil være en simpel bande eller en bevægelse, der kæmper for solidaritet.

Det ironiske er, at Visa, Mastercard og Paypal har blokeret for betalinger til Wikileaks, hvilket udløste angreb fra Anonymous. Nu har Wikileaks fundet et smuthul, så man igen kan modtage donationer. Men det har så udløst et opgør med netop Anonymous.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.