Artikel top billede

Indien er verdens værste spam-land

Der kommer mere spam fra Indien end noget andet sted i verden. Landet vil nu hyre en halv million it-eksperter til at bekæmpe it-kriminalitet.

Sophos har udsendt en ny rapport med det "beskidte dusin", altså de 12 lande i verden, der sender mest spam. Her lander Indien overraskende på en klar førsteplads med 16,1 pct. af al spam. Det er en betydelig stigning i forhold til tidligere.

I lang tid har det været USA, der lå i toppen som det mest spam-producerende land, men i dag er det kun en ud af 15 spam-mails, der kommer fra USA, og det rækker kun til en 3. plads på listen.

Italien ligger som nr. 2 med 9,4 pct., Saudi-Arabien kommer ind på en fjerdeplads med 5,1 pct. og Brasilien har en femteplads med 4 pct.

I Danmark ligger vi helt nede på en 76. plads. Det er således kun 0,10 procent af alle verdens spam-mails, der kommer fra en dansk computer.

Men det er værd at bemærke, at Sophos kun har registreret hvor spam-beskederne umiddelbart kommer fra. Det er umuligt at sige, hvor bagmanden faktisk befinder sig.

Typisk bliver spam sendt med netværk af malware-inficerede computere i store botnet, og tallene afspejler derfor også, hvor i verden computerne er mest sårbare.

Det ser således ud til, at et meget stort antal computere i Indien er blevet indlemmet i botnet, hvor de misbruges til at spamme resten af verden, men det betyder altså ikke, at verdens værste spammere nødvendigvis sidder i Indien.  

Det er også bemærkelsesværdigt, at 5,3 pct. af verdens internet-brugere er i Indien, mens 16,1 pct. af verdens spam altså kommer herfra. I dag er det kun en tiendedel af Indiens milliard-befolkning, der er på nettet, men problemet forventes kun at blive værre, efterhånden som flere kommer på.

De indiske computere mangler typisk de mest elementære sikkerheds-mekanismer.

"Spam kommer til din indbakke fra andre folks inficerede computere. Den seneste rapport viser, at et betydeligt antal computere i Indien er inficeret med malware, som forvandler pc'er til spam-udspyende zombie-slaver. De kontrolleres af cyberkriminelle, som tjener penge på at bruge spam til at sælge varer af tvivlsom værdi eller bare inficere flere computere," siger Graham Cluley fra Sohos.

Samtidig med rapporten har den indiske regering annonceret, at man vil uddanne 500.000 it-eksperter sammen med den private industri til at bekæmpe it-kriminalitet. Den nationale sikkerheds-rådgiver Shivshankar Menon er sat i spidsen for et initiativ, der skal nedbringe cybertruslerne i de næste fem år.

Det handler ikke kun om spam-angreb, men også om organiserede hacker-angreb og spionage fra landets "fjender" som Pakistan og Kina.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere