Artikel top billede

Møbelgigant bruger dansk spilteknologi til kontorindretning

Danske LoveMyHome bruger en spilmotor til at bygge online-universer, hvor virksomheder kan indrette deres kontor med virtuelle møbler.

I starten af denne måned gik en af de største producenter af kontormøbler, amerikanske Steelcase, i luften med et nyt 3D-univers, hvor kunderne kan skabe deres egen kontorindretning og se, hvordan andre virksomheder har indrettet deres kontor. Teknologien bag er udviklet hos et lille dansk firma, LoveMyHome, som allerede har et indretningsværktøj til private hjem.

Selvom danskerne nu skal levere teknologi til at indrette store kontorer, har firmaet faktisk sine rødder et helt andet sted - nemlig i spilbranchen.

"Idéen til LoveMyHome startede ganske klassisk med, at vi selv havde behov for et godt indretnings-værktøj i forbindelse med en flytning. På det tidspunkt havde vi travlt med at udvikle computerspil i et andet firma, der var stiftet et par år forinden," fortæller salgschef Jesper Brandt.

En kort søgning viste at udbuddet af indretningsværktøjer til forbrugere var meget begrænset på daværende tidspunkt. De bedste løsninger var udviklet til fagfolk og professionelle, ikke til forbrugere.

"Med vores baggrund i udvikling af komplekse 3D-spil og applikationer havde vi den tekniske indsigt til hurtigt at kunne se det kunne gøres meget bedre. Ønsket var at skabe et indretningsværktøj designet til forbrugeren - hvor man kan undgå tidskrævende besøg i fysiske analoge butikker og i den sidste ende et redskab til at træffe de rigtige beslutninger," siger Jesper Brandt.

Det blev så til et indretningsværktøj og en 3D shopping platform, hvor man kan indrette sit hjem i et virtuelt miljø. Men det hele bygger på spilteknologi.

"LoveMyHome er primært bygget på Unity, som er en dansk udviklet spilmotor. Vi blev tidligt glade for Unity og har ligget i slipstrømmen på dem, mens de er vokset fra en mindre dansk virksomhed til en dominerende faktor i spilindustrien. Alle vores udviklere i LoveMyHome har en baggrund fra spilindustrien. Derfor faldt det os naturligt at bruge en computerspils-teknologi," siger Jesper Brandt.

Han mener, at spilteknologien er med til at give firmaet et forspring i forhold til konkurrenterne.

"Det var et stort sats at bygge vores teknologi på Unity, da det ikke var set før på det marked - men det viser sig nu at have været den rigtige beslutning.. De fleste af vores konkurrenter er låst i forældet teknologi med væsentlig dårligere performance," siger han.

Ifølge Jesper Brandt er Unity-motoren da også en af de primære årsager til, at Steelcase har valgt teknologi fra LoveMyHome. Han fortæller, at forberedelserne og udviklingen har stået på i snart 10 måneder siden den første dialog mellem Steelcase og LoveMyHome.

De har forsøgt at skabe en industristandard for, hvordan virksomheder fremover vil planlægge indretningen af deres kontormiljø.

Nu satser det danske firma på at etablere sig på det amerikanske marked og udbrede sin teknologi til andre forhandlere og producenter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere