Artikel top billede

Møbelgigant bruger dansk spilteknologi til kontorindretning

Danske LoveMyHome bruger en spilmotor til at bygge online-universer, hvor virksomheder kan indrette deres kontor med virtuelle møbler.

I starten af denne måned gik en af de største producenter af kontormøbler, amerikanske Steelcase, i luften med et nyt 3D-univers, hvor kunderne kan skabe deres egen kontorindretning og se, hvordan andre virksomheder har indrettet deres kontor. Teknologien bag er udviklet hos et lille dansk firma, LoveMyHome, som allerede har et indretningsværktøj til private hjem.

Selvom danskerne nu skal levere teknologi til at indrette store kontorer, har firmaet faktisk sine rødder et helt andet sted - nemlig i spilbranchen.

"Idéen til LoveMyHome startede ganske klassisk med, at vi selv havde behov for et godt indretnings-værktøj i forbindelse med en flytning. På det tidspunkt havde vi travlt med at udvikle computerspil i et andet firma, der var stiftet et par år forinden," fortæller salgschef Jesper Brandt.

En kort søgning viste at udbuddet af indretningsværktøjer til forbrugere var meget begrænset på daværende tidspunkt. De bedste løsninger var udviklet til fagfolk og professionelle, ikke til forbrugere.

"Med vores baggrund i udvikling af komplekse 3D-spil og applikationer havde vi den tekniske indsigt til hurtigt at kunne se det kunne gøres meget bedre. Ønsket var at skabe et indretningsværktøj designet til forbrugeren - hvor man kan undgå tidskrævende besøg i fysiske analoge butikker og i den sidste ende et redskab til at træffe de rigtige beslutninger," siger Jesper Brandt.

Det blev så til et indretningsværktøj og en 3D shopping platform, hvor man kan indrette sit hjem i et virtuelt miljø. Men det hele bygger på spilteknologi.

"LoveMyHome er primært bygget på Unity, som er en dansk udviklet spilmotor. Vi blev tidligt glade for Unity og har ligget i slipstrømmen på dem, mens de er vokset fra en mindre dansk virksomhed til en dominerende faktor i spilindustrien. Alle vores udviklere i LoveMyHome har en baggrund fra spilindustrien. Derfor faldt det os naturligt at bruge en computerspils-teknologi," siger Jesper Brandt.

Han mener, at spilteknologien er med til at give firmaet et forspring i forhold til konkurrenterne.

"Det var et stort sats at bygge vores teknologi på Unity, da det ikke var set før på det marked - men det viser sig nu at have været den rigtige beslutning.. De fleste af vores konkurrenter er låst i forældet teknologi med væsentlig dårligere performance," siger han.

Ifølge Jesper Brandt er Unity-motoren da også en af de primære årsager til, at Steelcase har valgt teknologi fra LoveMyHome. Han fortæller, at forberedelserne og udviklingen har stået på i snart 10 måneder siden den første dialog mellem Steelcase og LoveMyHome.

De har forsøgt at skabe en industristandard for, hvordan virksomheder fremover vil planlægge indretningen af deres kontormiljø.

Nu satser det danske firma på at etablere sig på det amerikanske marked og udbrede sin teknologi til andre forhandlere og producenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere