Artikel top billede

Atea-salg: Kunøe frasiger sig 144 millioner

En udenlandsk kapitalfond er på nippet til at overtage Atea til en pris på godt 70 kroner per aktie, men hovedaktionær Ib Kunøe sælger til en anden og betydelig lavere pris.

Bestyrelsesformand og hovedaktionær i Atea Ib Kunøe vil gerne gerne fremme salget af den store børsnoterede it-forhandler, hvor han ejer 28.612.363 aktier svarende til 28,46 procent. Hovedaktionæren vil sælge sine aktier til 65 norske kroner per aktier forudsat de andre aktionærer får 70 kroner per aktie.

Kunøe ejer sine aktier gennem selskabet Systemintegration ApS, hvilket betyder, at han får 144 millioner kroner mindre for sine aktier end enhver anden aktionær ville have fået for det samme antal aktier.

Nu er Ib Kunøe ikke kendt som en filantrop, men snarere en benhård forretningsmand, der ikke giver ved dørene. Derfor er forklaringen snarere den, at dette træk gør det nemmere for den potentielle køber, en udenlandsk kapitalfond, at skaffe sig forhåndsaccept fra de andre aktionærer til at sælge til en pris på 70 kroner per aktie.

Rabat: 144 millioner
At skaffe denne forhåndsaccept bliver selv sagt ikke vanskeligere af, at hovedaktionæren er parat til at give en reel rabat på 144 millioner kroner.

Ifølge koncernchef Claus Hougesen har der været forhandlinger i gang gennem det meste af i år, så parterne ser nok frem til at nå et resultat.

SEB Enskildas analytiker Peder Strand skriver i en opdatering til sine kunder, at forhandlingerne har stået på i en rum tid, og at Kunøe på et tidligere tidspunkt har tilkendegivet, at 65 kroner ville være en pris, han kunne leve med.
Samme Peder Strand lovede i november sidste år, at han ville iføre sig klovnehat og rød næse, hvis ikke Ateas aktiekurs nåede over 60 inden den 1. februar 2012.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Morten Boel Sigurdsson forlader livsværket Omada efter 21 år - nu begynder nyt kapitel: "Det er nærmest berusende spændende"
Interview: Efter 21 år har Morten Boel Sigurdsson endegyldigt forladt Omada, som han selv var med til at stifte i 1999. Teltpælene i det amerikanske er rykket op, og han og familien er tilbage i Danmark. "Der er én årsag til, at jeg stopper nu," fortæller han.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.