Atea-salg: Kunøe frasiger sig 144 millioner

En udenlandsk kapitalfond er på nippet til at overtage Atea til en pris på godt 70 kroner per aktie, men hovedaktionær Ib Kunøe sælger til en anden og betydelig lavere pris.

Bestyrelsesformand og hovedaktionær i Atea Ib Kunøe vil gerne gerne fremme salget af den store børsnoterede it-forhandler, hvor han ejer 28.612.363 aktier svarende til 28,46 procent. Hovedaktionæren vil sælge sine aktier til 65 norske kroner per aktier forudsat de andre aktionærer får 70 kroner per aktie.

Kunøe ejer sine aktier gennem selskabet Systemintegration ApS, hvilket betyder, at han får 144 millioner kroner mindre for sine aktier end enhver anden aktionær ville have fået for det samme antal aktier.

Nu er Ib Kunøe ikke kendt som en filantrop, men snarere en benhård forretningsmand, der ikke giver ved dørene. Derfor er forklaringen snarere den, at dette træk gør det nemmere for den potentielle køber, en udenlandsk kapitalfond, at skaffe sig forhåndsaccept fra de andre aktionærer til at sælge til en pris på 70 kroner per aktie.

Rabat: 144 millioner
At skaffe denne forhåndsaccept bliver selv sagt ikke vanskeligere af, at hovedaktionæren er parat til at give en reel rabat på 144 millioner kroner.

Ifølge koncernchef Claus Hougesen har der været forhandlinger i gang gennem det meste af i år, så parterne ser nok frem til at nå et resultat.

SEB Enskildas analytiker Peder Strand skriver i en opdatering til sine kunder, at forhandlingerne har stået på i en rum tid, og at Kunøe på et tidligere tidspunkt har tilkendegivet, at 65 kroner ville være en pris, han kunne leve med.
Samme Peder Strand lovede i november sidste år, at han ville iføre sig klovnehat og rød næse, hvis ikke Ateas aktiekurs nåede over 60 inden den 1. februar 2012.

Læs mere:

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.