Artikel top billede

Atea-salg: Kunøe frasiger sig 144 millioner

En udenlandsk kapitalfond er på nippet til at overtage Atea til en pris på godt 70 kroner per aktie, men hovedaktionær Ib Kunøe sælger til en anden og betydelig lavere pris.

Bestyrelsesformand og hovedaktionær i Atea Ib Kunøe vil gerne gerne fremme salget af den store børsnoterede it-forhandler, hvor han ejer 28.612.363 aktier svarende til 28,46 procent. Hovedaktionæren vil sælge sine aktier til 65 norske kroner per aktier forudsat de andre aktionærer får 70 kroner per aktie.

Kunøe ejer sine aktier gennem selskabet Systemintegration ApS, hvilket betyder, at han får 144 millioner kroner mindre for sine aktier end enhver anden aktionær ville have fået for det samme antal aktier.

Nu er Ib Kunøe ikke kendt som en filantrop, men snarere en benhård forretningsmand, der ikke giver ved dørene. Derfor er forklaringen snarere den, at dette træk gør det nemmere for den potentielle køber, en udenlandsk kapitalfond, at skaffe sig forhåndsaccept fra de andre aktionærer til at sælge til en pris på 70 kroner per aktie.

Rabat: 144 millioner
At skaffe denne forhåndsaccept bliver selv sagt ikke vanskeligere af, at hovedaktionæren er parat til at give en reel rabat på 144 millioner kroner.

Ifølge koncernchef Claus Hougesen har der været forhandlinger i gang gennem det meste af i år, så parterne ser nok frem til at nå et resultat.

SEB Enskildas analytiker Peder Strand skriver i en opdatering til sine kunder, at forhandlingerne har stået på i en rum tid, og at Kunøe på et tidligere tidspunkt har tilkendegivet, at 65 kroner ville være en pris, han kunne leve med.
Samme Peder Strand lovede i november sidste år, at han ville iføre sig klovnehat og rød næse, hvis ikke Ateas aktiekurs nåede over 60 inden den 1. februar 2012.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere