Artikel top billede

Kunøe: Nu ved jeg, hvad Atea er værd

Storinvestor vil ikke udtale sig om, hvorvidt han selv overvejer at købe Atea væk fra den norske børs.

It-investoren Ib Kunøe gør status efter en uge, hvor hans kronjuvel - it-forhandleren Atea - efter alt at dømme var tæt på at blive solgt til en ukendt kapitalfond.

Sonderingerne om et muligt salg har reelt været i gang i næsten et år, men endte altså med et ejermæssigt status quo.

Da Atea i onsdags offentliggjorde salgsplanerne tordnede kursen på Atea-aktien i vejret med otte point fra omkring kurs 59 til 67, og dermed blev selskabets aktieværdi med et slag øget med mere end 800 millioner kroner. Efterfølgende er kursen dog faldet igen, så kursen i går mandag sluttede i 61,25.

Så forløbet har nok så meget handlet om at hovedaktionæren har villet finde ud af, hvor meget Atea i realiteten er værd.

Læs mere:

Er Atea stadig til salg?
"Nej, det kan man vel ikke sige," siger Ib Kunøe til CRN.

Og I har ikke en igangværende salgsproces, udover hvad der skete i efterårsferien?
"Nej, det har vi ikke. Det er fuldstændig afbrudt."

Hvad skal der til for, at der kommer en ny salgsproces?
"Hele det strategiske oplæg var, at vi skulle se, hvad kursen egentlig var, og hvad eventuelle bydere ville byde. Det har vi jo trods alt lykkedes med. Men nu må vi sige, at vi er trætte. Vi har ikke kræfter til at køre en salgsproces, med mindre der er en eller anden, der pludselig kommer med et fantastisk oplæg."

Hvordan ser den rigtige pris for Atea ud i dit hoved?
"Det må du have analytikere til at sige. Det er jo markedet, der bestemmer, og du kan aldrig gå imod markedet. Jeg kan mene, at Atea er mere værd, men hvis markedet ikke synes det, er det sådan set ligegyldigt."

Så strategien var at få undersøgt, hvad prisen var. Har I forhandlet på skrømt?
"Nej, det har vi under ingen omstændigheder. Vi har været meget tæt på to gange. Vi har haft to uafhængige revisionsvirksomheder til at bekræfte hvad fair value er. De har begge sagt, at fair value lige nu var kurs 70. Eller de har i hvert fald bekræftet, at den kurs, som køberen bød, var okay."

"Vi kommer nok til at ae aktionærerne lidt på ryggen!"

I sidste uge var det KMD, der rent faktisk blev solgt. Var det det den samme kapitalfond (Advent International, red.), som I forhandlede med?
"Det kan jeg svare helt klart nej til. Jeg har aldrig haft nogen kommunikation med dem og kender dem ikke."

Har processen handlet om at få sat et prisskilt i butiksvinduet hos Atea?
"Jeg vil sige både ja og nej . Et selskab, der giver otte til ti procent i udbytte, og som har gjort det rigtigt godt i fem-seks år. Hvad er det værd? Det er så det, vi kigger på her. Men hvis vi så giver mere i udbytte næste år. Hvad er vi så værd? Nu er de aktionærer, der gerne ville have solgt til kurs 70 måske blevet lidt skuffede, og så må vi jo ae dem lidt på ryggen på et eller andet tidspunkt."

Så du lover at der kommer større udbytte til næste år?
"Nej, det lover jeg ikke til en journalist. Men det vil da være naturligt, kan man sige, hvis vi i øvrigt gør det, som vi tror, vi gør. Vi er jo et gældfrit selskab ved udgangen af året. Så står vi jo i en helt anden situation, end hvis vi var blevet solgt til en kapitalfond. Så var vi blevet belånt til op over skorstenen."

Har du planer om selv at opkøbe aktier, så du kan afnotere selskabet fra børsen?
"Det kan jeg ikke udtale mig om. Det er jo en dyr virksomhed. Så mange penge tror jeg ikke, jeg har til rådighed. Men jeg har jo aldrig solgt aktier (i Atea, red.). Jeg jo købt og købt, når kursen var lidt nede, fordi jeg stolede på det her selskab."

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere






Premium
Næsten hver sjette virksomhed bliver ramt af den samme malware, der stjæler bankoplysninger - Agent Tesla er tilbage i Danmark på fuld kraft
Dridex-malwaren som stjæler bankoplysninger, rammer omtrent hver sjette virksomhed i hele verden. I Danmark er den største trussel en keylogger via malwaren Agent Tesla.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.