Artikel top billede

Mikro-kamera kan tage billeder af hele dit liv

Mikrokameraet Memoto kan tage tage billeder af hvert eneste minut af dit liv - og minderne er søgbare.

Det siges, at det bedste kamera er det, som er i nærheden, når du har mest brug for det - for så går man aldrig glip af de sjove og spontane motiver.

Den tanke er grundstenen i Memoto.

Et lille bærbart kamera på størrelse med et stykke slik. Det specielle ved kameraet er, at det automatisk tager et nyt billede hvert 30. sekund.

Kameraet er opstået omkring den tanke, at alle skal have mulighed for at huske og gense de dele af deres liv, som de har glemt.

Memoto er lige startet som Kickstarter-projekt og bliver altså kun sendt i produktion, hvis nok fatter interesse for ideen. Men det er der allerede nok, som har. Memoto har nået sit indsamlingsmål og går sandsynligvis i produktion næste år.

Kameraet har ingen knapper. Så snart det tages på, begynder det at optage. Selve håndteringen af de mange billeder sker i en app, som også er under udarbejdelse. Udviklerne lover, at billederne bliver søgbare ud fra placering og tidspunkt.

På trods af sin størrelse kan kameraet tage billeder med fem megapixel. Producenten anslår, at Memoto derfor skaber næsten 4GB data hvert eneste dag. Det lægges i en cloudtjeneste, som kunderne også skal betale for.

Det er ikke første gang, at der eksperimenteres med at dokumentere tilværelsen gennem en strøm af billeder. Microsofts-udviklingsafdeling har for år tilbage haft projektet SenseCam, som Memoto lader til at være meget inspireret af.

Her blev et kamera sat fast i en halskæde og havde på samme måde let ved at tage en lind strøm af billeder. SenseCam var egentlig tænkt som en personlig udgave af den "sorte boks" i fly. Hvis personen kom ud for en ulykke eller havde behov for at tænke tilbage på en begivenhed, så kunne billederne hjælpe. Eksperimentet resulterede i produktet: Viconrevue.com.

LÆS OGSÅ: Hukommelsesrevolutionen - Vil du gense hele dit liv?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere