Artikel top billede

Så voldsomt stiger datatrafik i skyen

I de kommende år bliver cloud-trafikken i verdens datacentre seksdoblet, forudsiger ny Cisco-analyse.

Den seneste udgave af Global Cloud Index fra Cisco indeholder væsentlige opjusteringer i forhold til den analyse, som selskabet kom med sidste år. I analysen fra 2011 blev det vurderet, at cloud-trafikken i verdens datacentre ville vokse fra 683 exabytes sidste år til 1,6 zettabytes i 2015. Det er fordoblet til 3,2 zettabytes i den nye analyse, og tallet forventes at ramme 4,3 zettabytes i 2016.

Opjusteringen slår også igennem på den samlede mængde af data, som behandles i datacentrene. Her vurderede 2011-undersøgelsen, at datacentrene i 2015 vil behandle 4,8 zettabytes pr. år, mens den nye udgave af Global Cloud Index opjusterer dette tal til at udgøre 5,2 zettabytes i 2015 og 6,6 zettabytes i 2016.

Det svarer til, at hver person på jorden dagligt streamer ca. 2,5 timers HD-video.

"Data relateret til opbevaringstjenester som Dropbox vil blive 42-doblet. Derudover vil væksten i videostreaming og videomøder medvirke til at booste cloudtrafikken til at udgøre 64 pct. af den samlede mængde data, som verdens datacentre vil håndtere inden udgangen af 2016," siger Henrik Stær, der er teknisk chef i Cisco Danmark.

Den samme analyse forudsiger, at størsteparten af alle applikationer bliver afviklet i skyen i 2016.

"Der bliver tryk på cloud-serverne. I 2016 vil hver cloud-server gennemsnitligt skulle håndtere fire gange så mange data, som servere i traditionelle datacentre," siger Henrik Stær.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere