Artikel top billede

Kim Dotcom har sat en startdato på det nye Megaupload

På årsdagen for Kim Dotcom-anholdelsen kommer hævnen over rettigheds-industrien.

Her på ComON har vi tidligere skrevet om, at Kim Dotcom er på vej med en afløser for hans tjeneste Megaupload, som politiet lukkede tidligere i år. Det nye globale netværk skal sikre fildelere mod angreb fra myndighederne, og det bliver større og bedre end Megaupload, lover han.

Nu har Kim Dotcom for første gang sat en dato på, hvordan den nye tjeneste bliver klar. På Twitter skriver han, at Mega starter præcis ét år efter ransagningen. Det var den 20. januar 2012, da politiet slog til og anholdt Dotcom sammen med flere af hans partnere.

Det skulle altså betyde, at den nye tjeneste er klar den 20. januar 2013. Et år efter, at politiet lukkede Megaupload, beslaglagde serverne og stormede Dotcom's landejendom i New Zealand. USA har krævet, at Dotcom skal udleveres, men sagen kører stadig.

Tyskeren er i øjeblikket løsladt mod kaution, og han har fået en del af sin formue tilbage.

I et interview med den new zealandske erhvervsavis National Business Review siger Dotcom, at det amerikanske justitsministerium har advaret ham og hans hold om at starte en afløser for Megaupload. Det kan føre til, at anklagerne mod Dotcom bliver udvidet. Den 38-årige kan allerede risikere op til 20 års fængsel, hvis han bliver udleveret til USA.

På Twitter har Dotcom også annonceret, at 90 procent af koden nu er færdig, og man råder allerede over den nødvendige server-infrastruktur.

Han siger også til National Business Review, at det nye Mega skal gøre det meget mere sikkert og billigere at gemme data i skyen. Hele datatrafikken skal krypteres, og der skal bruges "distributed hosting", hvor alle kan være med og stille plads til rådighed.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere