Artikel top billede

Styr lyset i dit hjem med mobilen

Philips er klar med en nyt trådløst belysnings-system, som styres med en smartphone eller tablet-pc. Det skal sælges i Apple-butikker.

Med det nye system "hue" fra Philips kan man indstille lysets farve med en app, hvor der også er mulighed for at regulere lysstyrken og vælge mellem forskellige varme og kolde hvidtoner. Philips har netop lanceret det nye trådløse belysnings-system, der kan styres med en smartphone eller tablet-pc.

I basispakken er der tre LED-pærer, en smartbridge og licens til den mobile app. LED-pærerne skal blot sættes i en almindelig sokkel, mens smartbridgen skal sættes til hjemmets router. Den nødvendige app kører på iOS- og Android-enheder.

Når app'en er installeret, kan man så fjernstyre lyset med den mobile enhed. Der er blandt andet mulighed for at regulere lyset i hjemmet, selv om man befinder sig et helt andet sted, eller indstille, at lyset skal tændes og slukkes automatisk på bestemte tidspunkter.

Man kan også programmere en slags "lysur", hvor lyset f.eks. blinker eller skifter farve for at indikere, at bussen kører om ti minutter.

Philips har selv udviklet fire færdigprogrammerede lysscenarier, Read, Concentrate, Relax og Energize, men derudover kan man selv vælge blandt de 16 millioner mulige farver.

Fremover kommer der endnu flere funktioner. Philips vil forbinde hue med andre systemer og sørge for, at det f.eks. kan reagere på videosignaler fra fjernsynet eller lyd fra hifi-anlægget. Man kunne eksempelvis forestille sig, at hue dæmper lyset, hvis man spiller stille musik, eller blinker i takt med disco-sange.

Systemet skal også integreres med lokaliseringstjenester, så det kan registrere, hvor brugeren befinder sig, og tænde eller slukke lyset, når man nærmer sig eller forlader hjemmet.

For at få uafhængige udviklere til at arbejde med systemet har Philips frigivet de nødvendige programmerings-grænseflader og et Software Developer Kit, der kan hentes på meethue.com.

Philips har indgået et partnerskab med Apple, og startpakken kan kun købes gennem Apples butikker. Den koster lidt under 2.000 kroner, og systemet kan udvides med op til 50 hue-pærer, der koster omkring 500 kr. stykket.

Den trådløse forbindelse mellem LED-pæren og routeren kører over Zigbee-teknologi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere