Artikel top billede

Iphone-ejere er ikke længere så glade for deres telefoner

Kundeloyaliteten daler blandt iPhone-købere.

Apple har historisk haft en meget høj kundeloyalitet. Når først en kunde har forelsket sig i en iPhone, er sandsynligheden stor for, at han bliver ved med at handle hos Apple.

Men den tendens kan være på tilbagetog.

I en frisk rapport lavet af Strategy Analytics tyder det på, at iPhone-ejere ikke i lige så graf som tidligere er tilbøjelige til at forblive loyale Apple-kunder, skriver Businesswire.com.

Tendensen er baseret på, at der i undersøgelsen er langt færre end tidligere Apple-kunder, der siger, at de enten "helt sikkert" eller "sandsynligvis" vil købe en ny iPhone næste gang. Ifølge Strategy Analytics er det første gang siden iPhone-lanceringen i 2007, at kundeloyaliteten er faldende.

Hvad er problemet?

Undersøgelsen giver dog ikke konkrete svar på, hvorfor ikke så mange forbrugerne som tidligere føler sig forlovet med Apple resten af livet. 

Et svar kunne være den manglende innovation, som Apple er blevet beskyldt for ved de seneste iPhone-lanceringer. En andet aktuel hæmsko kunne være problemerne med Apples egen korttjeneste.

Men selv om Apple må se loyaliteten dale, er den stadig høj sammenlignet med andre producenter.

Blandt de europæiske iPhone-ejere svarer 75 procent, at de sikkert vil købe fra samme fabrikant næste gang. Ved en lignende undersøgelse i 2011 svarede 88 procent, at de ville have en iPhone, næste gang de skulle købe ny telefon.

Loyaliteten er åbenbart tydeligst på hjemmemarkedet i USA, hvor loyaliteten er faldet fra 93 procent til 88 procent i år.

Omsætningen på iPhones udgør næsten halvdelen af Apples omsætning.

For at teste min egen kundeloyalitet er undertegnede i øjeblikket forsøgskanin i mit eget eksperiment: "Kan en hjernevasket iPhone-bruger lære at elske Android?"
Læs snart hele anmeldelsen af mine 14 dage med en Android-telefon her på ComON men følg allerede nu mine daglige opdagelser ovre på Google+. Første indlæg ligger her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft ser ud til at have stoppet udviklingen af Windows 10X - er blevet lagt på hylden
Microsoft har stoppet udviklingen af Windows 10X, som dermed ikke står til at blive lanceret i år alligevel.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.