Artikel top billede

Foto: TDC.

Casper Christensen-hjemmeside står bag Facebook-løgn om dansk virksomhed

En Facebook-løgn om en dansk fastfoodkæde gik viralt og fik mere end 24.000 likes. Men det hele er en del af et stunt, der skal bruges i et tv-indslag.

Den danske sandwichkæde Sunset Boulevard blev tidligere på ugen ramt af en falsk anklage på Facebook, der gik viralt og fik mere end 24.000 likes.

Facebook-opslaget kommer fra en ung mand ved navn Christian Itzchaky Larsen, der til ComON oplyser, at opslaget er en del af et tv-indslag, som han har lavet til den danske komiker Casper Christensens produktionsselskab Douglas Entertainment.

Christian Itzchaky Larsen hævder i det nu slettede opslag på Sunset Boulevards Facebook-side, at han er tidligere ansat i virksomheden, men har sagt sit job op i protest mod sin chef, der irettesatte ham, fordi han af egen regning valgte at betale et måltid for en hjemløs.

Ud over de mange likes tiltrak opslaget også mere 1.000 kommentarer, hvoraf flere var forargede over, hvordan Christian Itzchaky Larsen angiveligt var blevet behandlet af sin chef.  

Har aldrig været ansat

Men Sunset Boulevards marketingchef, Torben Lynge Overgaard, oplyser til ComON, at indlæggets forfatter aldrig har været ansat i virksomheden, og at indlægget desuden er en dansk oversættelse af et lignende opslag, der tidligere er blevet bragt på den amerikanske sandwichkæde Subways Facebook-side, hvor det tiltrak mere end en halv million likes.

I en video, som er lagt på hjemmesiden FunnyHaHa, der er ejet af Douglas Entertainment, ser man Christian Itzchaky Larsen oversætte det amerikanske indlæg til dansk og poste det på Sunset Boulevards hjemmeside, hvorefter det vælter ind med likes.

Ud over at blive bragt på FunnyHahas hjemmeside vil indslaget ifølge Christian Itzchaky Larsen også senere blive bragt i FunnyHahas tv-program på TV2 Zulu.

I en Facebook-besked til ComON oplyser Christian Itzchaky Larsen, at han har lavet det falske Facebook-opslag for at demonstrere, hvor let det er at få likes.

"Jeg har altid syntes, at det var sjovt at se, hvordan folk altid ukritisk liker hvilket som helst opslag, hvis det bare kommer fra et uskyldigt individ og er målrettet en ond, ond virksomhed. Og Sunset er som alle ved en meget ond virksomhed, da de ikke frituresteger deres pommes frites," skriver han.

FunnyHaha: Derfor er Facebook-løgnen okay

Christian Itzchaky Larsen er dog ikke i et fast ansættelsesforhold med Casper Christensens produktionsselskab Douglas Entertainment. 

Ifølge Kasper Colding, der er brandmanager og ansvarlig for FunnyHaha, hjælper produktionsselskabet med produktion af videoerne og giver folk som Christian Itzchaky Larsen et udstillingsvindue ved at bringe videoerne på FunnyHahas hjemmeside og på TV2 Zulu.

Kasper Colding mener dog ikke, at det er et problem, at FunnyHaHa har været med til at sprede Facebook-løgnen om Sunset Boulevard.

"Der er ingen tvivl om, at vi arbejder indenfor en gråzone, og der vil jo altid være ofre i en sag. Men vi synes hele den her like-kultur, som vi prøver at dokumentere, er et interessant fænomen. Derfor synes jeg, at det er okay, så længe vi bagefter går ud og dokumenterer hele forløbet i en video," siger han.

Men føler du dig overbevist om, at alle de 24.000, der har trykket like på opslaget, også ser jeres video og kommer til at kende sagens rette sammenhæng?

"Nej, det er ikke nødvendigvis alle 24.000, der kommer til at kende sagens rette sammenhæng. Det vil da være det optimale. Men der er da sikkert nogen, der sidder tilbage med en overbevisning om, at det her er noget, der er sket. Og det kan vi kun beklage, men det her repræsenterer en ny form for comedy, der er karakteriseret ved en vis farlighed og vovethed," siger han.

Kasper Colding understreger desuden, at FunnyHaha ikke vil bringe indslag, der ikke har et budskab og som udelukkende er destruktive og har til formål at provokere.

Se indslaget fra FunnyHaha ved at klikke på dette link.

Læs også:

Undgå en Telenor-sag: Sådan tager du Facebook-stormen i opløbet   

Utilfreds kunde sender Telenor i kæmpe Facebook-stormvejr




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere