Foto: TDC.

Casper Christensen-hjemmeside står bag Facebook-løgn om dansk virksomhed

En Facebook-løgn om en dansk fastfoodkæde gik viralt og fik mere end 24.000 likes. Men det hele er en del af et stunt, der skal bruges i et tv-indslag.

Den danske sandwichkæde Sunset Boulevard blev tidligere på ugen ramt af en falsk anklage på Facebook, der gik viralt og fik mere end 24.000 likes.

Facebook-opslaget kommer fra en ung mand ved navn Christian Itzchaky Larsen, der til ComON oplyser, at opslaget er en del af et tv-indslag, som han har lavet til den danske komiker Casper Christensens produktionsselskab Douglas Entertainment.

Christian Itzchaky Larsen hævder i det nu slettede opslag på Sunset Boulevards Facebook-side, at han er tidligere ansat i virksomheden, men har sagt sit job op i protest mod sin chef, der irettesatte ham, fordi han af egen regning valgte at betale et måltid for en hjemløs.

Ud over de mange likes tiltrak opslaget også mere 1.000 kommentarer, hvoraf flere var forargede over, hvordan Christian Itzchaky Larsen angiveligt var blevet behandlet af sin chef.  

Har aldrig været ansat
Men Sunset Boulevards marketingchef, Torben Lynge Overgaard, oplyser til ComON, at indlæggets forfatter aldrig har været ansat i virksomheden, og at indlægget desuden er en dansk oversættelse af et lignende opslag, der tidligere er blevet bragt på den amerikanske sandwichkæde Subways Facebook-side, hvor det tiltrak mere end en halv million likes.

I en video, som er lagt på hjemmesiden FunnyHaHa, der er ejet af Douglas Entertainment, ser man Christian Itzchaky Larsen oversætte det amerikanske indlæg til dansk og poste det på Sunset Boulevards hjemmeside, hvorefter det vælter ind med likes.

Ud over at blive bragt på FunnyHahas hjemmeside vil indslaget ifølge Christian Itzchaky Larsen også senere blive bragt i FunnyHahas tv-program på TV2 Zulu.

I en Facebook-besked til ComON oplyser Christian Itzchaky Larsen, at han har lavet det falske Facebook-opslag for at demonstrere, hvor let det er at få likes.

"Jeg har altid syntes, at det var sjovt at se, hvordan folk altid ukritisk liker hvilket som helst opslag, hvis det bare kommer fra et uskyldigt individ og er målrettet en ond, ond virksomhed. Og Sunset er som alle ved en meget ond virksomhed, da de ikke frituresteger deres pommes frites," skriver han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Om få år vil næsten alle danskere have adgang til hurtigt bredbånd: Region Hovedstaden kommer til at halte mest bagefter
Overgangen til højhastigheds bredbånd i Danmark sker langt hurtigere end ventet. Om få år vil blot 24.000 danske husstande ikke have hurtigt bredbånd. Region Hovedstaden vil halte mest bagefter.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed?