Artikel top billede

Apple kritiseres for skattetrick

Trods sin enorme omsætning betaler Apple næsten ingen skat uden for USA. Den britiske premierminister kritiserer nu selskabet.

I det sidste år har Apple haft en indtjening på 36,8 milliarder dollar i andre lande end USA, men selskabet har kun betalt 713 millioner dollar i skat, hvilket svarer til 1,9 pct. Det har nu udløst kritik i Storbritannien, hvor myndighederne i øjeblikket undersøger en række internationale koncerner, herunder Google og Starbucks.

Tallene kan læses i en Apple-rapport til det amerikanske børstilsyn SEC. Dermed ser det ud til, at Apple betaler betydeligt mindre end i skat end den officielle virksomhedsskat i EU-landene. Selv i Irland, hvor mange it-giganter som Facebook, Google, Facebook og Apple har deres europæiske hovedkvarter, ligger den officielle sats på 12,5 pct.

Det skyldes sandsynligvis, at Apple har flyttet indtægterne til forskelllige skattely, hvor man slipper med en meget lav skattesats.

Men også i USA er det lykkedes at reducere skattebetalingerne. Her har selskabet kun betalt 3,3 mia. dollar i skat ud af en indtjening på 34,2 mia. dollar. Apple lander på en skatteprocent på 9,8, som er meget lav i forhold til andre virksomheder, der betaler mere end 20 pct.

Ifølge den britiske avis The Guardian kritiserer landets premierminister David Cameron, at koncerner som Apple, Google og Facebook har undgået at betale op mod 10 mia. kr. i skat.

Google, Amazon og Apple er indkaldt til en høring mandag, hvor de skal forklare hvordan de har klaret at slippe for at betale mere i skat. Men Google har allerede erklæret, at man har for travlt til at deltage i høringen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere