Artikel top billede

Anonymous blæser til storangreb

Den årlige "Guy Fawkes Day" bliver markeret både med internet-angreb og gadedemonstrationer.

Traditionen tro blæser Anonymous til angreb den 5. november. Det er den årlige "Guy Fawkes Day". Den 5. november 1605 forsøgte den britiske officer Guy Fawkes at sprænge landets parlament i luften med krudttønder. Filmen "V for Vendetta" overfører dette attentat til en fiktiv moderne overvågningsstat. Anonymous-bevægelsen har lånt sine kendte masker fra denne film.

I år har Anonymous startet "Operation Vendetta" den 5. november. Ifølge de foreløbige meldinger er det blandt andet den australske regering, den amerikanske tv-station NBC og en Lady Gaga-fanside, der er kommet under angreb. Men aktivisterne har også rettet deres vrede mod billed-tjenesten ImageShack, betalingsfirmaet PayPal og sikkerheds-leverandøren Symantec.

Foruden de mange elektroniske angreb har Anonymous-tilhængerne også tænkt sig at gå på gaden. Der er planlagt demonstrationer i en række lande. Den største skal gennemføres i aften i London, hvor man vil marchere til parlamentet kl. 20.

Så kan man godt regne med, at mange af demonstranterne vil bære de kendte Guy Fawkes-masker. Det kan dog blive svært i Canada, hvor en ny lov betyder, at det er forbudt at dække sit ansigt under demonstrationer.

Sidste år gik der rygter om, at Anonymous ville angribe Facebook den 5. november. Men det skete aldrig, og senere kom det frem, at der var tale om en falsk trussel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere