Artikel top billede

Er det her grunden til, at den censurerede hippie-bog blev fjernet?

Det hjælper ikke din sag, hvis du giver Apple tæsk i medierne.

Apple er ikke altid nogen let forretningspartner, hvis du er udgiver af apps eller bøger. 

I sine retningslinjer gør virksomheden det klart, at den ikke tolererer kritik i medierne, og set i det lys er det måske knap så overraskende, at Peter Øvig Knudsens bøger "Hippie 1" og "Hippie 2" nu helt er blevet fjernet fra Apples digitale boghandel.

Øvig Knudsen har ellers netop udgivet bøgerne i en ny og mere tækkelig version, hvor de kønsdele, der tidligere har provokeret Apple, er blevet tildækket.

Fjernelsen af bøgerne kommer, kort tid efter at forfatteren og forlaget kom med et hårdt udfald mod Apple i medierne. Øvig Knudsen og hans forlag siger nu, at de ikke forstår, hvorfor bogen er blevet fjernet. Men at de vil bede om en forklaring fra Apple.

Men læser du de bramfri retningslinjer, som Apple udstikker til app-udviklerne, bør Apples barske politik næppe heller komme som et stort chok for bogudgivere.

Vil ikke have medie-tæsk

I retningslinjerne til app-udviklerne gør Apple det klart, at hvis du er utilfreds med at blive mødt med en afvisning, så hjælper det ikke din sag, hvis du vælger at gå i medierne med din kritik af Apple.

"If your app is rejected, we have a Review Board that you can appeal to. If you run to the press and trash us, it never helps," står der.

Apple desuden opmærksom på, at der er mange børn, der downloader fra Apples online-butikker, og det faktum vil indgå i bedømmelses-processen.

Men er du interesseret i at vide mere specifikt, hvad der skal til, før Apples hammer falder, er den amerikanske virksomhed dog knap så klar i mælet. 

I retningslinjerne citerer Apple en tidligere amerikansk højesteretsdommer for at sige, at man ikke på forhånd kan sige, hvonår grænsen for obskønitet er krydset - men:  

"'I'll know it when I see it'. And we think that you will also know it when you cross it."  

Det er dog værd at bemærke, at Apple i retningslinjerne gør opmærksom på, at apps bliver vurderet efter hårdere standarder end bøger og musik i iTunes.  

Ikke de første kritikere
Peter Øvig Knudsen og hans forlag Gyldendal er dog langt fra de første, der har været ude i en hård offentlig kritik af Apple.

Sidste år skrev virksomheden bag app'en Readability et åbent brev med en hård kritik af Apple.

Det skete, efter at virksomheden havde fået sin app afvist, fordi Apple mente, at den overtrådte abonnementsreglerne i App Store.  

I det åbne brev beskylder Readability blandt andet Apple for at være grådige.

En kritik der næppe er faldet i god jord hos Apple. Og der gik da også et helt år, før Readability efter at have ændret sine abonnementsbetingelser fik sin app godkendt til brug i App Store.

Læs også:

Apple smider æble-skjulte bryster ud af butikken

Apple tvinger dansk forfatter til at skjule bryster

7 gode råd: Sådan laver du din egen app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere