Artikel top billede

Så meget plads sluger Windows RT på en tablet-pc

På en 32 GB Surface tablet-pc er der kun 16 GB fri plads til brugerens egne data og programmer.

Microsofts styresystemer er kendt for at kræve masser af plads og det nye Windows RT er ikke en undtagelse. Ifølge et Microsoft-dokument sluger Windows RT omkring 16 GB på en Surface tablet-pc. Hvis man køber en model med 32 GB, er der således kun 16 GB fri plads. Halvdelen går altså tabt. På en model med 64 GB er der 46 GB fri plads.

I dokumentet kan man også læse, hvordan pladsen bliver brugt. På en 32 GB Surface tablet-pc er der faktisk kun 29 GB tilgængelig lagerplads. Fem GB er skjult og reserveret til forskellige værktøjer, der bruges til at genskabe Windows.

I File Explorer bliver lagerpladsens størrelse derfor kun angivet til 24 GB. Windows RT, Microsoft Office og de medfølgende apps fylder 8 GB. Så er der 16 GB tilbage.

Det forklarer også, hvorfor Microsoft ikke sælger en Surface model med 16 GB - i modsætning til konkurrenten iPad, der både kan fås med 16, 32 og 64 GB.

På en Surface tablet-pc med 16 GB vil der overhovedet ikke være mere lagerplads til rådighed for brugerens egne data, musik, film og apps.

Microsoft foreslår selv, at man kan udvide lagerpladsen ved at gemme sine data i skyen på SkyDrive, indsætte et hukommelseskort med op til 64 GB eller bruge et usb-drev eller en ekstern harddisk, der kan tilsluttes med et usb-kabel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.