Artikel top billede

Stort kinesisk hacker-angreb mod Coca-Cola

Hacker-angrebet kan have forhindret Coca-Colas overtagelse af en stor kinesisk konkurrent.

I 2009 stod Coca-Cola foran det, der skulle blive det største udenlandske opkøb af en kinesisk virksomhed nogensinde. Den amerikanske læskedrik-gigant ville overtage China Huiyuan Juice Group for 2,4 milliarder dollar. Coca-Cola havde allerede fremsat sit tilbud og ventede på godkendelse fra de kinesiske myndigheder.  

Men så skete der noget. Verdens største producent af læskedrikke blev kontaktet af forbundspolitiet FBI med en foruroligende nyhed. Hackere var brudt ind i Coca-Cola's systemer og havde stjålet følsomme oplysninger om det planlagte opkøb. Tre dage senere faldt det gigantiske firmaopkøb til jorden. De kinesiske myndigheder ville ikke godkende overtagelsen.

Coca-Cola har hemmeligholdt hacker-angrebet lige siden, og først nu er historien kommet frem. Ifølge Bloomberg er det kun et af mange elektroniske indbrud hos virksomheder, som er holdt hemmelige for aktionærer, medarbejdere, myndigheder - og i mange tilfælde også selskabets egen ledelse.

Det gælder blandt andet et stort angreb mod det britiske energi-selskab BG Group sidste år og et hacker-indbrud hos ArcelorMittal i Luxembourg og Chesapeake Energy i USA.

Mange virksomheder frygter, at det vil ramme deres omdømme og aktiekurs, hvis informationerne om hacker-angreb slipper ud.

Bloomberg kan nu for første gang fortælle hele historien om angrebet hos Coca-Cola. Det ser ud til, at hackerne har været inde i netværket hver dag i mindst en måned, og de har haft adgang til stort set alle Microsoft Windows-servere på netværket.

I første omgang har de sendt e-mails med malware til flere af selskabets direktører, og herefter har de langsomt udvidet deres adgang til resten af netværket, hvor de blandt andet har fået fat i interne e-mails om det kinesiske opkøb.

Ifølge sikkerhedsfirmaet AlienVault er det den kinesiske hacker-gruppe Comment, der stod bag angrebet, men andre mener, at den kinesiske stat kan være involveret.

Hackerne fik fat i elektronisk korrespondance mellem Coca-Cola's topledelse om opkøbet. Det kan være en af årsagerne til, at det kinesiske handelsministerium blokerede for opkøbet. Coca-Cola har heller ikke siden foretaget opkøb i Kina.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere