Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Land spænder ben for super-hacker

Kim Dotcom vil lancere sin nye fildelings-tjenesten på adressen me.ga, men landet bag .ga har nu blokeret domænet.

Allerede inden lanceringen af Kim Dotcoms meget omtalte nye fildelingstjenesten Mega er der problemer med internet-adressen me.ga. Endelsen .ga tilhører det afrikanske land Gabon, og her vil man ikke tillade, at Dotcom bruger landet til at skjule sig for retsforfølgelse i USA.

Gabons regering har nu overtaget internet-adressen me.ga, som ikke længere peger på den midlertidige side for Mega-tjenesten. I skrivende stund lander man på en Twitter-konto, hvis man indtaster denne adresse.

Landets teleminister Blaise Louembe siger til AFP, at han ønsker at "beskytte intellektuelle rettigheder" og "bekæmpe cyberkriminalitet effektivt". Derfor har han givet ordre til at blokere domænet.

"Gabon kan ikke fungere som en platform eller et skalkeskjul for at begå handlinger, der overtræder ophavsretten, og det skal ikke bruges af skrupelløse personer," siger ministeren.

Ifølge Louembe blev domænet købt af en person i Frankrig og herefter overført til Dotcom.

Den selvudnævnte tyske "super-hacker", som i øjeblikket er løsladt mod kaution i New Zealand, mener, at han er offer for en amerikansk "heksejagt".

"Bare rolig. Vi har et alternativt domæne. Det demonstrerer blot, hvordan den amerikanske regering forsøger at gennemføre en heksejagt mod os," skriver han i en tweet.

Den nye platform skal lanceres på årsdagen for hans anholdelse den 20. januar. Men det bliver altså ikke på adressen me.ga.

Dotcoms advokat har kritiseret, at Gabon har besluttet at blokere domænet uden at kende tjenestens indhold eller funktion - og uden at der er faldet dom i retssagen mod tyskeren.

"Gabon-minister har brugt tidsmaskine til at analysere lovligheden for fremtidens Mega. Konklusion: cyberkriminalitet! Hent en belønning på fem dollar hos FBI," skriver Dotcom i en ny tweet.

Her gør han også opmærksom på, at halvdelen af Gabons olieeksport går til USA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.