Artikel top billede

ComOFF: Mand fik Terminator-arm efter ulykke

Englænderen Nigel Ackland mistede sin arm ved en arbejdsulykke for seks år siden. Men takket være smart teknologi er han i dag udstyret med en avanceret robotarm, der ligner noget fra Terminator.

53-årige Nigel Ackland fra England var for seks år siden involveret i en arbejdsulykke, hvor han mistede sin højre underarm.

Det har siden givet ham store udfordringer ved selv simple dagligdags opgaver som at binde snørebånd, skrive på computer eller skrælle kartofler.

Men Nigel Ackland var heldig at blive udvalgt til at deltage i et forsøg med en mekanisk arm, der styres med hjælp fra de muskler, der sidder i hans overarm.

"Jeg føler mig lidt som Terminator", har englænderen fortalt til Mirror.co.uk.

Robotarmen ligner da også noget fra en film, og den udsender også mekaniske lyde, når den drejes, eller fingrene griber fat om noget.

Det er firmaet RSLSteeper, der producerer proteser, som står bag armen, der går under navnet Bebionic3.

Den koster mellem 75.000 og 112.000 kroner og er fremstillet af blandt andet aluminium og kulfiber.

Her kan du se en video, hvor Nigel Ackland viser sin Terminator-arm frem:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere