Artikel top billede

Så meget datatrafik sluger Netflix på nettet

En ny rapport viser, at Netflix står for en tredjedel af net-trafikken i USA i de mest travle perioder, mens YouTube udgør en femtedel af trafikken på mobile net i Europa.

Sandvine har netop udgivet en ny rapport om datatrafikken på nettet, som fortæller, at Netflix repræsenterer 33 pct. af downstream-trafikken i USA på de mest travle tidspunkter af døgnet. Det er langt mere end konkurrenten Hulu, der kun står for 1,4 pct. af trafikken.

Faktisk udgør de forskellige tjenester med musik- og video-streaming hele 65 procent af nettrafikken i USA - omtrent halvdelen går altså til Netflix. I gennemsnit ligger det månedlige dataforbrug på 51 GB om året for en bruger i Nordamerika, og det er mere end en fordobling på et år.

Det forventes, at Netflix også i den kommende tid vil dominere trafikken på nettet. Sandvine forventer, at Netflix vil sluge dobbelt så meget båndbredde som YouTube og 10 gange mere end konkurrerende tjenester i 2015.

I Europa ser situationen lidt anderledes ud. Netflix er nu tilgængelig i flere europæiske lande, herunder Danmark, men det er stadig YouTube, der dominerer i Europa. Ifølge rapporten udgør YouTube omkring 20 pct. af downstream-trafikken på europæiske mobile net i den mest travle periode.

Den samme rapport fortæller også, at BitTorrent udgør 16 pct. af den totale trafik i Europa og lidt mindre i Nordamerika, hvor det er 12 pct. Det er et fald i forhold til de foregående år, og det forudsiges, at BitTorrents andel af trafikken vil falde til under 10 pct. i 2015.

I Asien er det dog stadig 36 pct. af trafikken på nettet, som går til BitTorrent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere