Artikel top billede

Foxconn åbner fabrikker i USA

De nye fabrikker i USA skal måske producere et kommende Apple-fjernsyn.

Den taiwanesiske elektronik-gigant Foxconn Electronics (Hon Hai) gør nu klar til at åbne sine første fabrikker i USA. Det melder Digitimes. Foxconn undersøger i øjeblikket, hvor fabrikkerne skal placeres, og blandt de mulige kandidater nævnes bilbyen Detroit og Los Angeles.

Foxconn-chef Terry Guo kunne forleden fortælle, at selskabet vil starte et uddannelses-program for amerikanske ingeniører, der skal bringes til Kina eller Taiwan for at lære om produktudvikling og fremstilling.

Traditionelt har det været lige omvendt. Mange selskaber har sendt deres eksperter til Kina for at undervise de lokale medarbejdere - som i sidste ende har overtaget deres job. Nu er situationen altså den modsatte. Viden skal flyde den anden vej.

Ingeniørerne skal også undervises i det kinesiske sprog og forskellige fremstillings-metoder, som så kan bruges, når de vender tilbage til USA.

Ifølge Digitimes skal de nye fabrikker i USA sandsynligvis fremstille fladskærms-tv, som er mindre komplicerede end produkter som iPhone. Foxconn har netop klaget over, at produktionen af den seneste iPhone går langsommere end ventet, og man har svært ved at følge med efterspørgslen.

Skal måske fremstille Apple-tv

Der spekuleres nu på, at et kommende Apple-fjernsyn skal fremstilles på de nye fabrikker. Foxconn har en lang række kunder som Microsoft, Lenovo og IBM, men 40 pct. af produktionen går til Apple.

Næsten halvdelen af verdens forbruger-elektronik bliver bygget hos Foxconn, der beskæftiger 1,1 millioner mennesker i Kina, Mexico, Brasilien og Østeuropa. Firmaet blev stiftet i 1974 som en producent af plastknapper til fjernsyn, men i de seneste år er det gået stærkt med en årlig vækst på 30 procent.

Foxconn købte tidligere i år 10 pct. af japanske Sharp og fik dermed også adgang til en tiende generations LCD-fabrik i Sakai i Japan. Det skulle være den eneste fabrik i verden, der kan fremstille skærme med 60-80 tommer.

Gou sagde tidligere i år, at man gør klar til at producere et Apple-tv, men måtte senere trække sine udtalelser tilbage. Apple har stadig ikke bekræftet, at selskabet faktisk vil fremstille sit eget tv-apparat.

Mennesketomme fabrikker

Samtidig satser Foxconn stort på at automatisere sine produktion med robotter, og det betyder også, at antallet af medarbejdere kan reduceres og lønningerne kommer dermed til at spille en mindre rolle. Inden 2014 skal der installeres én million robotter - som Foxconn selv vil bygge - og selskabet bliver dermed også verdens største producent af robotter.

Den første opgave for robotterne bliver således at bygge andre og endnu mere avancerede robotter.

Foxconn er ikke de eneste, der flytter fabrikker til USA. En rapport fra Boston Consulting Group anslår, at en tredjedel af de helt store amerikanske virksomheder overvejer at flytte produktionen tilbage til USA. Det er dog ikke sikkert, at det kommer til at skabe så mange nye job.

I fremtidens mennesketomme fabrikker er der kun brug for ganske få mennesker til at overvåge robotterne, og så betyder det ikke så meget, om fabrikken ligger i Kina, Europa eller USA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.