Artikel top billede

Elitesoldater bliver straffet for computerspil

Det amerikanske militær straffer nu syv soldater fra elite-enheden Navy Seals, der har medvirket under udviklingen af et nyt computerspil.

Syv medlemmer af den amerikanske elite-enhed Navy Seals har nu fået en skriftlig påtale og er blevet trukket i løn, fordi de har fungeret som konsulenter under udviklingen af spillet Medal of Honor: Warfighter fra Electronic Arts. Mindst én af dem var angiveligt med i det hold, som fandt Osama Bin Laden i Pakistan.

Electronic Arts har tidligere reklameret med, at rigtige elitesoldater har bidraget til spillet. Det indeholder ikke en direkte kopi af Bin Laden-missionen, men der er en række missioner med "realistisk" indhold.

Det er uklart, om soldaterne faktisk har afsløret hemmeligheder, men militæret mener, at de har overtrådt et kodeks om, at Navy Seals ikke må optræde i offentligheden. Desuden har de angiveligt stillet hemmelig-stemplet materiale til rådighed for spilfirmaet.

Soldaterne har dog kun arbejdet i to dage på spillet. Det amerikanske militær bekræfter sagen overfor BBC.

Det ser ud til, at man har ønsket at sende et klart signal om, at soldaterne ikke må bruge deres viden i kommercielt øjemed. Fire andre elitesoldater bliver stadig efterforsket i sagen.

Efter aktionen i Pakistan har Navy Seals og Seal Team Six været genstand for en række film og bøger. En af elite-soldaterne har skrevet en bog om Bin Laden aktionen, "No Easy Day", hvor han giver sin egen beskrivelse af operationen. Det fik også Pentagon til at true med retsforfølgelse.

De syv soldater, som arbejdede på computerspillet, får nu trukket halvdelen af deres løn i to måneder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.