Foto: Baresso

Seks gode råd: Skift kontoret ud med den lokale kaffebar

Det er smart at arbejde fra café. Men her er nogle ting, du skal huske, før du dropper kontoret og flytter ned på kaffebaren.

Du har sikkert set dem.

De sidder med deres bærbare computere ved bordet i vinduet på din lokale café eller kaffebar. 

Digitale nomader kalder man dem.

En del af dem er selvstændige og freelancere, der bruger byens cafeer og biblioteker som deres kontor. 

Nogle er studerende, der er ved at færdiggøre et vigtigt projekt, og andre har blot taget en hjemmearbejdsdag på cafeen. Langt væk fra opvaskemaskiner, der skal tømmes, og hunde der skal luftes.

Denne skribent er en af dem, der ofte tager freelance-arbejdet med på café.

Derfor har jeg gransket mine personlige erfaringer og fundet nogle gode råd, hvis du også overvejer at droppe hjemmekontoret eller opsige pladsen i dit kontorfællesskab.

1. Batteritid
Batteritiden på din computer er altafgørende, når du tager dit arbejde med ud af huset.

På nogle cafeer er der bygget strømstik ind i bordene ved vinduespladserne. Det er også tilfældet på de fleste læsesale.

Men du kan dog ikke vide dig sikker på, at du har fri adgang til computer-juice, når du arbejder uden for huset.

Derfor bør du have en bærbar med en fornuftig batteritid. Jeg bruger en Macbook Air, der har mellem 5 og 7 timers batteritid. Det er meget passende for en kort arbejdsdag, og det kan faktisk styrke produktiviteten, når du ved, at du har en deadline, der udløber samtidig med batteriet på din computer.

Lytter du til musik under arbejdsdagen, kan du øge din computers batteritid ved at afspille musikken på din telefon eller mp3-afspiller i stedet for at bruge iTunes eller Spotify på computeren. 

Der også en god idé at holde sig fra YouTube. Denne type filmklip æder både din computers batteritid og din produktivitet. 

2. Køb noget - for pokker
Du kan naturligvis ikke sidde og drive den af på en café uden at købe noget.

Det er ikke bare dårlig stil. Du risikerer også, at det bliver påtalt, hvis du gør det ofte og lidt for længe. Eksempelvis er flere Starbucks-cafeer i New York begyndt at slå ned på folk, der sidder for længe med computeren uden at købe noget. 

Sørg derfor for at købe nye forsyninger med jævne mellemrum, hvis du vil undgå, at der bliver set skævt til dig. 

En stor latte kan måske holde i et par timer, men derefter er det tid til at købe igen. Ikke mindst hvis der er proppet på cafeen, og du tager pladsen fra andre.

Det kan også anbefales, at du holder dig gode venner med baristaen og smider et par mønter i skålen med drikkepenge.

3. Hold øje med økonomien
Det kan dog blive dyrt, hvis du både skal give drikkepenge og med jævne mellemrum købe drikkevarer. Derfor bør du holde nøje øje med økonomien, hvis du dagligt arbejder fra en kaffebar. 

Mange steder koster en stor latte mellem 35 og 40 kroner. Og køber du et par stykker dagligt, nærmer det sig efterhånden den månedlige udgift for en kontorplads. Ouch!

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Tør du vente på et databrud? Kom i gang med at sikre dig nu!
Agilitet er nødvendigt, når der skal godkendes brugere og det er der en simpel grund til. Adgangsscenarierne er for forskellige til at stole på en enkelt måde at autentificere på. Din autentificeringsproces er nødt til at udvikle sig med flere adgangsscenarier. Det og meget mere kigger vi på i dette whitepaper, så du er i stand til at vælge den mest agile løsning for dig og din virksomhed.