Artikel top billede

Foto: Baresso

Seks gode råd: Skift kontoret ud med den lokale kaffebar

Det er smart at arbejde fra café. Men her er nogle ting, du skal huske, før du dropper kontoret og flytter ned på kaffebaren.

Du har sikkert set dem.

De sidder med deres bærbare computere ved bordet i vinduet på din lokale café eller kaffebar. 

Digitale nomader kalder man dem.

En del af dem er selvstændige og freelancere, der bruger byens cafeer og biblioteker som deres kontor. 

Nogle er studerende, der er ved at færdiggøre et vigtigt projekt, og andre har blot taget en hjemmearbejdsdag på cafeen. Langt væk fra opvaskemaskiner, der skal tømmes, og hunde der skal luftes.

Denne skribent er en af dem, der ofte tager freelance-arbejdet med på café.

Derfor har jeg gransket mine personlige erfaringer og fundet nogle gode råd, hvis du også overvejer at droppe hjemmekontoret eller opsige pladsen i dit kontorfællesskab.

1. Batteritid

Batteritiden på din computer er altafgørende, når du tager dit arbejde med ud af huset.

På nogle cafeer er der bygget strømstik ind i bordene ved vinduespladserne. Det er også tilfældet på de fleste læsesale.

Men du kan dog ikke vide dig sikker på, at du har fri adgang til computer-juice, når du arbejder uden for huset.

Derfor bør du have en bærbar med en fornuftig batteritid. Jeg bruger en Macbook Air, der har mellem 5 og 7 timers batteritid. Det er meget passende for en kort arbejdsdag, og det kan faktisk styrke produktiviteten, når du ved, at du har en deadline, der udløber samtidig med batteriet på din computer.

Lytter du til musik under arbejdsdagen, kan du øge din computers batteritid ved at afspille musikken på din telefon eller mp3-afspiller i stedet for at bruge iTunes eller Spotify på computeren. 

Der også en god idé at holde sig fra YouTube. Denne type filmklip æder både din computers batteritid og din produktivitet. 

2. Køb noget - for pokker

Du kan naturligvis ikke sidde og drive den af på en café uden at købe noget.

Det er ikke bare dårlig stil. Du risikerer også, at det bliver påtalt, hvis du gør det ofte og lidt for længe. Eksempelvis er flere Starbucks-cafeer i New York begyndt at slå ned på folk, der sidder for længe med computeren uden at købe noget. 

Sørg derfor for at købe nye forsyninger med jævne mellemrum, hvis du vil undgå, at der bliver set skævt til dig. 

En stor latte kan måske holde i et par timer, men derefter er det tid til at købe igen. Ikke mindst hvis der er proppet på cafeen, og du tager pladsen fra andre.

Det kan også anbefales, at du holder dig gode venner med baristaen og smider et par mønter i skålen med drikkepenge.

3. Hold øje med økonomien

Det kan dog blive dyrt, hvis du både skal give drikkepenge og med jævne mellemrum købe drikkevarer. Derfor bør du holde nøje øje med økonomien, hvis du dagligt arbejder fra en kaffebar. 

Mange steder koster en stor latte mellem 35 og 40 kroner. Og køber du et par stykker dagligt, nærmer det sig efterhånden den månedlige udgift for en kontorplads. Ouch!

Her er kaffebarens alternativ

4. Hovedtelefoner er et must

Du ved ikke, hvor meget en espressomaskine larmer, før du har tilbragt en arbejdsdag på en kaffebar.

Det kombineret med larmen fra mødregrupperne ved nabobordet gør det til et absolut must at have et par gode lydisolerede hovedtelefoner.

Ganske vist har en undersøgelse angiveligt vist, at et 'lydtæppe' med moderat støj rent faktisk kan forbedre din produktivitet. Men undertegnede vil nu påstå, at pengene til et par gode hovedtelefoner - gerne med aktiv støjreducering - er givet særdeles godt ud.

5. Pas på med Wi-Fi-forbindelsen

De fleste af os kan ikke få udført meget arbejde, hvis vi ikke har adgang til en internetforbindelse.

Derfor er det naturligvis et must, at din café har gratis Wi-Fi. Men pas nu på at med at fæste for meget lid til forbindelsen. De kan være sløve, ustabile og under hårdt pres, hvis I er mange, der sidder med jeres computere.

Derfor bør du sikre dig, at du har mulighed for at koble dig på nettet via din smartphone eller en dongle, der kan give dig lynhurtigt og mobilt bredbånd, når du er på farten.

Desuden bør du også sikre dig, at du har dine vigtigste dokumenter på computeren og ikke har dem liggende på et cloud-lager, hvor det kræver internetforbindelse at få adgang til dem.

Bruger du cafeens netværk til at udveksle fortrolige dokumenter, bør du i øvrigt sikre dig, at du bruger en krypteret https-forbindelse.

6. Efterlad ALDRIG din computer

Du tror måske, at du godt kan efterlade din computer ved bordet, mens du er på toilettet eller står i kø efter ny kop kaffe.

Men nej, du kan ikke regne med, at de andre gæster opdager det, hvis der kommer en fremmed og snupper din computer, mens du er uopmærksom. Og her taler jeg af bitter erfaring!

Kaffebarens alternativ

Er du træt af omgivelserne på din lokale café, kan du også leje dig ind i et såkaldt coworking-space.

Et coworking-space er en slags kontorfællesskab light, der ofte tilbyder et miljø, som minder om det, du finder på en kaffebar eller en læsesal.

Ofte har du ikke et fast bord i et coworking space, og mange steder betaler du for dit coworking space ved at købe et abonnement, der giver dig adgang til at bruge stedet et vist antal gange om ugen.

Vi har tidligere interviewet den danske journalist Karin Høgh om hendes erfaringer med at arbejde fra coworking-space.

Læs artiklen med hende her.

Læs også:

Er det sikkert at arbejde over et åbent wi-fi-netværk?

Du tror det er løgn - larm og støj gør dig mere effektiv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere


Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane