Artikel top billede

Apple slutter fred med HTC

Nu afsluttes alle igangværende retssager mellem Apple og HTC. Samtidig er der indgået en tiårig licensaftale, der gælder for alle selskabernes nuværende og kommende patenter.

I en meget kortfattet pressemeddelelse fortæller Apple og HTC, at man har indgået en global aftale, som betyder, at alle patent-retssager mellem de to selskaber nu afsluttes. Begge selskaber har nu licens til hinandens nuværende og kommende patenter i en tiårig licensaftale.

Apple-chef Tim Cook fremhæver i en kommentar, at man nu kan fokusere på innovation frem for juridiske slagsmål. HTC-chef Peter Chou har en stort set enslydende kommentar.

Det er det første forlig mellem Apple og en producent af Android-smartphones. De nøjagtige detaljer i aftalen er ikke kendt. Det vides således ikke, hvor meget HTC skal betale for licensaftalen.

Apples slagsmål med HTC har fået langt mindre opmærksomhed end den juridiske kamp med Samsung, som er den største producent af smartphones med Android fra Google.

I august fik Apple tilkendt en erstatning på mere end fem milliarder kroner i en af retssagerne mod Samsung, som nu forsøger at få omstødt denne afgørelse.

Apple sagsøgte HTC for patentkrænkelse helt tilbage i marts 2010, og firmaets daværende chef Steve Jobs erklærede samme uge, at han ville smadre Android. En scene, der bliver gengivet i Walter Isaacson's biografi af Jobs.

Dermed er det også tydeligt, at Apples angreb på HTC reelt rettede sig mod Google. Apple sagsøgte Samsung i 2011. Apple har også sagsøgt Motorola Mobility, som nu er ejet af Google.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere